Pasaciņa iegūst jaunu elpu

Mūsdienīgas telpas, 20 jaunu darba vietu un papildus 144 vietas bērnudārzā – tā īsumā var rezumēt galvenos ieguvumus, noslēdzoties celtniecības darbiem Saldus pirmsskolas izglītības iestādē Pasaciņa.

«Pirms diviem gadiem Saldū rindas uz bērnudārziem sāka kļūt arvien aktuālāka problēma, tāpēc dome, piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļus, nolēma rīkoties un 2009. gada jūlijā tika uzsākta Pasaciņas piebūves celtniecība. Pirmā kārta noslēdzās pērn, kā rezultātā izglītības iestādē varēja atvērt četras jaunas grupiņas, bet šā gada 9. septembrī tika pabeigta otrā kārta, nodrošinot vietas papildus vēl 56 bērniem,» gandarījumu par paveikto neslēpj pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja Ilzīte Bulava.

Tagad iestādē, darbojas 12 grupu ar 226 vietām. «Mazākās grupiņas šobrīd ir pilnībā nokomplektētas, brīvas vietas vēl ir grupiņās, kur bērnu vecums ir amplitūdā no 3 līdz 5 gadiem,» stāsta I. Bulava. Ja celtniecības darbi bija iespējami, pateicoties Eiropas naudai, tad lielu paldies par jaunām mēbelēm un rotaļlietām iestādes vadītāja saka novada pašvaldībai.

Viņa norāda, ka vecāki bērnudārza paplašināšanās darbus vērtē ļoti atzinīgi. «Kādreiz bijām saspiesti šaurās telpās. Vienā un tajā pašā telpā bērni ēda, gulēja, spēlējās un mācījās. Bet tagad mums ir mūsdienīgas, plašas telpas, kas ir ērtas gan mazajiem apmeklētājiem, gan personālam. Turklāt esam tikuši arī pie fantastiskas zāles, kur notiek ne tikai mūzikas nodarbības, bet kopīgi varam svinēt dažādus svētkus, rīkot tematiskus pasākumus. Kādreiz tas nebija iespējams – vecajā zālē pasākumu kopā ar vecākiem vienlaikus varēja noorganizēt vienai grupiņai un arī tad viesu skaits tika ierobežots, tagad varam gan attīstīt un pilnveidot bērnu muzikalitāti, gan atpūsties un priecāties visi kopā,» akcentē Pasaciņas vadītāja. Un tādu kopābūšanas mirkļu Pasaciņai ir ne mazums – vismaz reizi mēnesī.

I. Bulava teic, ka šobrīd Pasaciņa gaida trešo celtniecības kārtu, kuras laikā tiktu veikti teritorijas labiekārtošanas darbi: jaunu rotaļu un sporta laukuma izveide, nojumīšu būvniecība. Kad darbi reāli varētu iesākties, konkrēti vēl nav zināms – viss atkarīgs no naudas piesaistes iespējām.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais