Piešķir 400 tūkstošus latu Saldus un Brocēnu pašvaldībām lietusgāžu radīto postījumu novēršanai

Valdība otrdien atbalstīja 400 159 latu piešķiršanu Saldus un Brocēnu novada pašvaldībām jūlija lietusgāžu radīto postījumu novēršanai.

Saldus novada pašvaldībai piešķirti 253 643 lati, bet Brocēnu pašvaldībai – 146 516 latu.

Pamatojoties uz Saldus novada pašvaldības iesniegtajiem izmaksu aprēķiniem, lai novērstu lietusgāžu izraisīto plūdu laikā radītos postījumus, kopā ir nepieciešami finanšu līdzekļi 362 347 latu apmērā (tostarp ēkām, būvēm – 257 131 lats, ceļiem, ielām – 105 216 latu). Saldus novada pašvaldība apņemas nodrošināt līdzfinansējumu 108 704 latu apmērā, kas ir 30% no postījumu novēršanai nepieciešamās summas.

Savukārt, pamatojoties uz Brocēnu novada pašvaldības iesniegtajiem izmaksu aprēķiniem, postījumu novēršanai kopā nepieciešami finanšu līdzekļi 209 308 latu apmērā. Brocēnu novada pašvaldība apņēmusies nodrošināt līdzfinansējumu 62 792 latu apmērā, kas arī ir 30% no postījumu novēršanai nepieciešamās summas.

Līdz ar to lietusgāžu postījumu novēršanai Brocēnu novadā no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem nepieciešami 146 516 latu.

Šogad 28. un 29.jūlijā tika novērotas spēcīgas lietusgāzes, kā dēļ diennakts laikā Saldus novada pašvaldības un Brocēnu novada pašvaldības teritorijā nolija divu mēnešu norma.

Pamatojoties uz pašvaldību iesniegto informāciju, stipro lietavu izraisīto plūdu dēļ radušies būtiski ceļu, ielu, tiltu un caurteku konstrukciju bojājumi.

Līdzekļu piešķiršanu abām pašvaldībām valdība konceptuāli atbalstīja jau pirms nedēļas.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais