Saldus un Brocēnu pašvaldības saistībā ar lietusgāžu postījumiem saņems 743 tūkstošu latu

Ministru kabinets (MK) otrdien konceptuāli atbalstīja 742 895 latu piešķiršanu Satiksmes ministrijai (SM), kā arī Saldus un Brocēnu pašvaldībām saistībā ar lietusgāžu nodarītajiem postījumiem ceļiem.

Šo jautājumu valdība turpinās skatīt sēdē nākamnedēļ, jo ministri vēl vēlas pārliecināties, ka pašvaldības spēs nodrošināt 30% līdzfinansējumu, kā paredzēts likumā.

Atbilstoši valdības otrdien lemtajam Satiksmes ministrijai piešķirti 394 tūkstoši latu, lai segtu valsts autoceļu remontu izmaksas, savukārt Saldus novada pašvaldība saņems 139 587 latus, bet Brocēnu novada pašvaldība – 209 308 latus vietējo ceļu remonta izdevumu segšanai.

SM ziņojumā valdībai norādīts, ka 28. un 29.jūlijā diennakts laikā Saldus un Brocēnu novada teritorijā nolijusi divu mēnešu norma. Spēcīgo lietavu dēļ radušies plūdi, kā dēļ valsts ceļiem, kas atrodas Saldus novada un Brocēnu novada teritorijā, nodarīti postījumi: izskalota vai pārrauta ceļa klātne, izskalotas caurtekas, bojāti tiltu elementi.

Tā dēļ transportlīdzekļu satiksme pa šiem ceļiem ir ierobežota vai slēgta. Lai atjaunotu transportlīdzekļu satiksmi, kur iespējams, tiek veikti ceļu ārkārtas uzturēšanas darbi šo postījumu likvidācijai.

Jau vēstīts – lai pēc spēcīgajām lietavām sakārtotu valsts ceļus Saldus novadā, nepieciešami kopumā 394 tūkstoši latu, paziņoja Latvijas autoceļu pārvaldītāja "Latvijas valsts ceļi" (LVC) valdes priekšsēdētājs Ivars Pāže. Lielāko problēmu – izskalojumu uz Liepājas šosejas – izdevās novērst triju dienu laikā.

Tāpat saņemti Saldus un Brocēnu pašvaldību iesniegtie aprēķini par postījumu nodarīšanu vietējas nozīmes ceļiem.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais