Salaspilī trīs namos aizvien nav atjaunota siltumapgāde

Lai arī Salaspilī pēc siltumvada bojājuma sestdien gandrīz visos namos siltumapgādi atjaunoja, trīs daudzdzīvokļu ēkās apsaimniekotāju kļūdas dēļ tā aizvien nav pievienota, aģentūra BNS uzzināja Salaspils novada domē.

Piektdien, kad notika maģistrālās siltumtrases avārija un bez siltuma palika lielākā daļa salaspiliešu, namu apsaimniekotājiem tika uzdots atbrīvot ēku siltumapgādes sistēmas no siltā ūdens, lai montieri varētu problēmu risināt, tomēr divi apsaimniekotāji - "Salaspils S" un "Enerģētiķis 33" - atsevišķiem namiem to nepaveica.

Tāpēc pašlaik, kad kopš sestdienas rīta siltumapgāde Salaspilī lielākajā daļā ēku ir atjaunota, šo namu apsaimniekotājiem siltumapgādes atjaunošana būs jārisina individuāli.

Pašlaik, pēc iedzīvotāju sniegtās informācijas domei, siltumapgāde nav atjaunota trīs ēkās, aģentūrai BNS pavēstīja domē.

Pašvaldība arī sagatavošot norādījumus namu apsaimniekotājiem par rīcību avārijas situācijās. Par šiem norādījumiem informēšot arī salaspiliešus, lai viņi varētu labāk kontrolēt apsaimniekotāju rīcību, uzsvēra domē.

Jau vēstīts, ka piektdien ap plkst.12.30 Salaspilī notika maģistrālās siltumtrases avārija un bez siltuma palika lielākā daļa Salaspils iedzīvotāju. Siltumapgādi izdevās atjaunot sestdien ap plkst.7. SIA "Salaspils siltums" vadība informēja, ka siltuma piegāde atjaunota sestdienas rītā ap plkst.5.

Siltuma piegāde pārtrūka arī Nacionālajam botāniskajam dārzam, taču notikusī avārija nav radījusi būtiskus zaudējumus.

Latvijā

Valsts drošības dienests pabeidzis izmeklēšanu esošajos kriminālprocesos par prettiesisku darbību Ukrainā, karojot Krievijas pusē. Prokuratūra tiesai nosūtījusi 6 lietas, bet vairākās apturētas, jo, piemēram, persona ir meklēšanā un nav iespējams uzrādīt apsūdzību, Viena no lietām, kas šī iemesla dēļ apturēta ir pret Ilijasu Mahamajevu. Par karošanu Krievijas pusē viņam plāno atņemt Latvijas pilsonību, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”, atsaucoties uz iekšlietu ministra Rihards Kozlovska teikto (JV).

Svarīgākais