Vieta, kur sapņus pārvērš īstenībā

© Andrejs Terentjevs F64

Mājīgums, brīvības izjūta, iedvesma, citu kultūru klātbūtne... To visu mājoklī iespējams iedvest ar mēbeļu un interjera aksesuāru palīdzību.

Oriģinālas un interesantas lietas ne vienmēr iespējams iegādāties parastos veikalos. Interjera dizaina kokapstrādes uzņēmums AGF Pluss, ko 2000. gadā nodibināja galdnieks un uzņēmējs ar vairāk nekā 25 gadu pieredzi Gunārs Andersons, visaugstākajā līmenī spēj realizēt neparastas un progresīvas idejas.

SIA AGF Pluss, sadarbojoties ar arhitektiem, pēc individuāliem projektiem veic mēbeļu, kāpņu, durvju un citu interjera elementu izgatavošanu un montāžu. "Ražojam pilnīgi visu, kas ir telpā, sākot no mēbelēm un beidzot ar visāda veida interjera elementiem, kas pēc klienta vēlmes var būt ar zelta, sudraba apdarēm, inkrustācijām. Ja uz mēbelēm paredzēti kādi īpaši ornamenti vai motīvi, pieaicinām mākslinieku, kurš to visu uzzīmē," stāsta pats uzņēmuma vadītājs. Ar modernām iekārtām strādā augsti kvalificēti galdnieki, un ražošanas procesā tiek izmantoti dažādi materiāli – metāls, plastmasa, stikls, komplektējošās sastāvdaļas. Darba organizācija, saglabājot kvalitāti un ievērojot darbu izpildes termiņus, ļauj veikt vairākus lielus pasūtījumus vienlaikus.

Kā zināms, cilvēku fantāzija ir neierobežota. Vai visu, kas ienāk prātā, iespējams pārvērst taustāmā objektā? "Mūsu moto skan: nevar uzzīmēt to, ko nevar izgatavot. Izgatavot var pilnīgi visu! Ja arhitekts ir spējis klienta vēlmes precīzi uzlikt uz papīra, mums to visu no papīra jāspēj padarīt par realitāti," saka G. Andersons. Un izdodas! Pērn Baltic Breeze festivāla laikā tieši SIA AGF Pluss tika uzticēts realizēt kāda Krievijas arhitekta ideju par oriģinālu solu, kurā dominē liektas līnijas un citi savdabīgi elementi. Sols uzstādīts Andrejsalā.

Ko vēl, neskaitot individuālo pieeju, novērtē uzņēmuma klienti? Protams, kvalitāti. Kā norāda G. Andersons, "produktam jākalpo, kamēr mēs esam" un tam vienmēr jābūt labam. Pēc viņa domām, Latvijas amatniecības kultūra koka, metāla un stikla apstrādē ir ļoti bagāta un mēs pamatoti varam lepoties, ka ir daudz meistaru ar zelta rokām. Uz savu darbinieku profesionalitāti un roku veiklību viņš var paļauties pilnībā.

Vispārpieņemts ir uzskats, ka tas, kas ir oriģināls un individuāls, maksā ārkārtīgi dārgi. G. Andersons nenoliedz, ka pēc individuāla pasūtījuma izgatavotu interjera priekšmetu cenas nav no tām zemākajām, bet, piemērojoties katrai situācijai, tiek izgatavotas arī vienkāršas lietas, kā nemainīgu vērtību saglabājot to kvalitāti. "Tas ir viens no iemesliem, kā šajā ekonomiski sarežģītajā laikā esam izdzīvojuši," secina uzņēmējs. Tāpat viņš uzteic savu kolēģu un piegādātāju lojalitāti un pretimnākšanu reizēs, kad nedaudz bijis jāpagaida finansējumu. "SIA Daiļrade koks, HETLA, LEGNO LL u.c. Cepuri nost viņu priekšā!"

Līdztekus aktīvam ikdienas darbam G. Andersons kaļ arī nopietnus nākotnes plānus. Tie paredz pārcelšanos uz jaunām telpām un inovatīvu tehnoloģiju ieviešanu ražošanas procesā. "Ražošana ir vairāk jāautomatizē, tādējādi samazinot izmaksas un palielinot produkcijas apjomu. Tā šodienas apstākļos faktiski ir vienīgā izeja, jo, strādājot ar rokām, produkts sanāk ļoti dārgs. Mēs vēlamies attīstīt eksportu, un tur bez šā konveijera principa neiztikt," nākotnes plānos dalās uzņēmējs.

Latvijā

Valsts drošības dienests pabeidzis izmeklēšanu esošajos kriminālprocesos par prettiesisku darbību Ukrainā, karojot Krievijas pusē. Prokuratūra tiesai nosūtījusi 6 lietas, bet vairākās apturētas, jo, piemēram, persona ir meklēšanā un nav iespējams uzrādīt apsūdzību, Viena no lietām, kas šī iemesla dēļ apturēta ir pret Ilijasu Mahamajevu. Par karošanu Krievijas pusē viņam plāno atņemt Latvijas pilsonību, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”, atsaucoties uz iekšlietu ministra Rihards Kozlovska teikto (JV).

Svarīgākais