Jauniešu diena - kā tradīcija

© F64

Olaines novadā jauniešiem tiek piedāvāti dažādi personības attīstības pasākumi, sevis pilnveidošanas, brīvā laika pavadīšanas iespējas, laba izglītība un sportiskas aktivitātes.

Ne vienmēr paši jaunieši to visu saskata un izmanto sev par labu, taču mūsu uzdevums ir radīt šīs iespējas, mēģināt viņus uzrunāt, ļaut viņiem izvēlēties...» saka Olaines novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Nataļja Tropkina.

Olaines novada iedzīvotāji, ir tie, ko pašvaldība uzskata par savu vērtību. Tāpēc 3. septembrī jauniešiem un Starptautiskajai jauniešu dienai par godu tika organizēts pasākums Olaines novada Jauniešu diena. Olaines novadā (pilsētā) diezgan bieži tiek organizēti pasākumi, aktivitātes jauniešiem, viņi paši raksta projektus un īsteno dažādas iniciatīvas saviem vienaudžiem, bet Jauniešu diena Olaines novadā tika organizēta pirmo reizi.

Pasākumu ar domes finansiālo atbalstu organizēja Olaines novada pašvaldība sadarbībā ar Olaines Jauniešu padomi, Olaines Kultūras centru, Olaines Sporta centru, Zemessardzes 17. pretgaisa aizsardzības bataljonu, Jaunajiem vanagiem u. c. Jauniešu dienas moto bija «Kopā varam un darām!».

Pasākums sākās ar aktivitāti Flash mob OLAINE, kuras laikā jaunieši tika aicināti sanākt kopā un sagatavot dāvanu Olaines pilsētas 45 gadu jubilejai (kura būs 2012. gada 20. februārī) – videoklipu flash mob veidā, izveidojot ar saviem ķermeņiem lielu uzrakstu OLAINE. Videoklips vēl top, bet pēc bildēm var redzēt, ka jauniešu dāvana Olainei ir izdevusies. Pēc Flash mob OLAINE jaunieši tika aicināti vienoties draudzības skrējienā – protesta akcijā NĒ demolētājiem. Skrējiena maršruts ietvēra vietas un objektus, kuros notika demolēšana. Demolēšanas problēma nav sveša daudziem, tajā skaitā arī Olaines novadam. Tāpēc jaunieši tika aicināti ar dalību skrējienā izteikt savu noraidošo attieksmi pret tiem, kas demolē mūsu kopīgo īpašumu – informācijas stendus, autobusa pieturvietas, bērnu rotaļu laukumus, atpūtas vietas, noplēš puķes no puķu kastēm un dobēm, apzīmē ēku sienas utt. Prieks, ka jaunieši atsaukušies šim aicinājumam. Radošajā darbnīcā Animācijas filmu veidošana Nila Skapāna un Lolitas Šteinbergas vadībā bērni un jaunieši veidoja animācijas filmiņu, izmantojot plastilīnu. Ļoti pieprasītas bija militārās sporta spēles (ietvēra granātas mešanu, šaušanu ar gaisa šauteni, strēlnieku ieroču un ekipējuma demonstrēšanu u. c.), kurās piedalīties gribētāju rindas neizsīka līdz pat aktivitātes noslēgumam. Īstais veiklības, orientēšanās spēju, izturības un, galvenais, komandas saliedētības pārbaudījums bija dalība komandu sacensībās Piedzīvojumu taka, kuras notika Olaines mežaparkā. Vakarā bija iespēja noskatīties dažas filmas un nodemonstrēt dejotprasmi vai atpūsties draugu lokā diskotēkā, kura notika Olaines slidotavā, kur pašlaik ir multifunkcionālais segums. Ieejas biļetes vietā bija viena nosacījuma izpilde – apaviem bija jābūt bez spicajiem papēžiem, lai nesabojātu multifunkcionālo segumu!

«Pēc atsauksmēm var spriest, ka pasākums ir izdevies. Paldies tiem, kas palīdzēja organizēšanā, un tiem, kas atbalstīja un piedalījās. Aicinu arī pārējos nelaist garām pašvaldības sniegtās iespējas vai nākt uz pašvaldību ar savām idejām. Pašvaldība vienmēr atbalsta labās idejas un cilvēkus, kuri grib kaut ko darīt sava novada, savu līdzcilvēku labā!» – N. Tropkina.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais