Olaines novada pašvaldība atbalsta jauniešu iniciatīvu

Kopš 2004. gada Olaines pašvaldība organizē bērnu un jauniešu projektu konkursu Olaines bērnu un jauniešu interešu izglītība, kura ietvaros bērni un jaunieši pedagogu vadībā raksta un realizē viņu izstrādātos projektus.

Pašvaldības nozīmēti pārstāvji izskata iesniegto projektu atbilstību konkursa nolikumam un piedāvā domei atbalstīt vai neatbalstīt izvirzītos projektus. Ja projekts gūst atbalstu, tad dome saskaņā ar nolikumu un projekta budžeta tāmi piešķir finansējumu tā realizācijai. 2010. gadā finansējums vienam projektam ir līdz Ls 300, iepriekšējos gados bija līdz pat Ls 500. Gadā projektu konkursa ietvaros vidēji tiek atbalstīti 20 projektu. Viens no jauniešu atbalstītiem projektiem – Olaines novada pavasara alpīnisma svētki 2010 –norisināsies 29. maijā, un to palīdzēs īstenot Olaines 1. vidusskolas alpīnisma pulciņš. Projekta ietvaros jebkurš interesents var izmēģināt savus spēkus, kāpjot mākslīgajās klintīs, piedalīties dažādos atjautības un spēka konkursos, kāpšanas sacensībās vai vienkārši baudīt interesantus video un mūziku, un vērot kāpšanas paraugdemonstrējumus. Viens no jauniešu piedāvātajiem projektiem 2006. gadā kļuva par labu tradīciju Olaines pilsētā, un tagad jau novadā Olaines kultūras centrs turpina realizēt projektu Krievu kultūras nedēļa. "Šis projektu konkurss ne tikai piedāvā papildu izklaides, izglītošanas un lietderīga brīvā laika pavadīšanas iespējas, bet ļauj jauniešiem līdzpiedalīties pašvaldības un vietējās sabiedrības dzīvē, būt līdzatbildīgiem par pašvaldībā notiekošo un liek saprast, palīdz plānot finanšu līdzekļus, kā arī no viņu darbības vai bezdarbības ir atkarīgs, vai Olainē bērnu un jauniešu dzīve ir interesanta un saturīga vai nē," saka projektu konkursa vērtēšanas komisijas priekšsēdētāja N. Tropkina.

Protams, tiek atbalstīti arī citi jauniešu projekti, kas tiek iesniegti ārpus konkursa un paredz lielāku finansējumu. Ja tas ir pamatots un vērtīgs, tad vienmēr gūst domes atbalstu.

Svarīgākais