Cilvēkiem vajadzīgs

Tirdzniecības centrs Dauga ir viena no iecienītākajām iepirkšanās un tikšanās vietām gan ogrēniešu, gan tuvākās apkārtnes iedzīvotāju ikdienā.

Tā kā Dauga atrodas liela, svarīga ceļa malā, šeit labprāt iegriežas arī autobraucēji un savu izvēli nenožēlo, jo viss, kas nepieciešams, ir rokas stiepiena attālumā.

Jauns gads, jauni plāni

Šovasar TC Dauga svinēs četru pastāvēšanas gadu jubileju. «Izvērtējot līdzšinējo darbību, esam secinājuši, ka centrs sevi ir pilnībā attaisnojis, jo pircējiem šeit patīk un nomnieki strādā ar pilnu atdevi,» saka TC direktore Sandra Greize. Tomēr apstāties pie sasniegtā TC Dauga negrasās. Šajā laikā iegūtā popularitāte pircēju vidū un nomnieku vēlme pēc vēl lielākas platības rosinājusi domāt par paplašināšanās iespējām. Patlaban zem Daugas jumta vienkopus mīt 46 lielāki un mazāki veikali, tostarp labi zināmi zīmoli: Maxima XX, Čilli pica, Jāņa Rozes grāmatnīca, Grenardi, Meta, Pet centrs, kā arī veikals Drogas. Pārstāvēti arī deviņi Ogres un apkārtnes uzņēmumi, piemēram, Rubeņu kūpinājumi, uzņēmums Sierštelle, kas izveidojis pavisam jaunu konceptu un paplašina darbību, un citi. Ja rekonstrukcija izdosies kā iecerēts, iespēja nomāt tirdzniecības platības pavērsies jauniem uzņēmumiem. Interesi par šo iespēju jau izrādījuši vairāki lieli zīmoli.

«Laika gaitā esam sapratuši, kas vēl jāuzlabo, lai klientiem iepirkšanos padarītu ērtāku, interesantāku un vēl kvalitatīvāku, savukārt nomniekiem – nodrošinātu vislabākos darba apstākļus. Iniciatīva no tirgotāju puses bijusi vienmēr, un, salīdzinot ar krīzes gadiem, šobrīd tā ir diezgan ievērojami pieaugusi,» stāsta S. Greize. Rekonstrukcijas darbus plānots uzsākt šā gada otrajā pusē vai nākamā pirmajos mēnešos. Tās laikā tiks sakārtota un pilnveidota gan tirdzniecības centra iekšējā, gan ārējā vide, proti, paplašinātas stāvvietas, vizuāli pārveidota ēkas fasāde un iekštelpas. «Centrs iegūs pavisam citu auru un kvalitāti. Ne mazāk svarīgs ir fakts, ka līdz ar jauniem nomniekiem radīsies arī jaunas darba vietas,» uzsver S. Greize. Šobrīd TC Dauga nodarbināti vairāk nekā 300 cilvēku.

Par savējiem

Līdz ar tirdzniecības centra Dauga ienākšanu Ogrē izveidojušās jaunas tirdzniecības tradīcijas – cilvēkiem ir iespēja iepazīt vietējos ražotājus un viņu izstrādājumus. «Labprāt nākam pretī mazajiem uzņēmējiem, kuri nāk tirgoties brīvdienās. Ogrē ir gana daudz tirgotāju, kuri piedalās gadatirgos, bet tie tomēr nenotiek tik bieži kā gribētos – tad nu viņiem nepieciešamas siltas telpas, lai gada aukstie mēneši nebūtu šķērslis biznesam,» skaidro S. Greize. Šogad pirmo reizi tika sarīkots visai pamatīgs Ziemassvētku tirdziņš, kas pircēju vidū guva lielu piekrišanu un, visticamāk, nākamgad notiks atkal. «Balstoties uz pagājušā gada pieredzi, izvērtēsim pozitīvos un negatīvos aspektus, lai katrs nākamais tirdziņš būtu vēl interesantāks un kvalitatīvāks,» sola S. Greize.

Sociāli atbildīgi

Visā pasaulē biznesa kontekstā labi zināms ir sociāli atbildīgas uzņēmējdarbības jēdziens, kad uzņēmumi rūpējas ne vien par savas darbības attīstīšanu un peļņas gūšanu, bet sniedz atbalstu vietējai sabiedrībai. Nenoliedzami, šāda pieeja rada labvēlīgu uzņēmuma darbības vidi. Vietējie iedzīvotāji labprāt piedalās Daugas rīkotajos pasākumos, kas orientēti uz dažādām auditorijām. «Šogad esam snieguši atbalstu Ogres jauniešiem, jo ar nožēlu jāsecina, ka viņu iespējas izpausties ir diezgan mazas. Piemēram, jaunieši vēlas organizēt pasākumus, bet nav norises vietas, jo estrāde ir slēgta. Divām aktīvu jauniešu grupām ļāvām pasākumu rīkot centram piederošajā teritorijā – pļavā, savukārt iekštelpās atklājām divas fotoizstādes. Tajās izstādītos darbus radījuši jaunie talanti, un mēs redzējām, ka apmeklētājiem izstādes patika. Arī turpmāk savu iespēju robežās centīsimies atbalstīt dažādas iedzīvotājiem svarīgas aktivitātes. Ja vien ir tāda iespēja, neatsakām,» saka S. Greize.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais