Savējiem pa ceļam!

© Publicitātes foto

Tirdzniecības centrs Dauga Ogrē pašā Daugavas krastā vilina daudzus un kļuvis par vienu no iecienītākajām vietām ogrēniešu, tuvākās apkārtnes un arī garāmbraucēju ikdienā.

Par to liecina ne tikai emocijas, bet centra apmeklējuma skaitļi un maksimāli piepildīta auto stāvvieta – jo īpaši nedēļās nogalēs. Pusotra gada laikā Daugu apmeklējuši ap 3 miljoniem apmeklētāju, un centra popularitāte turpina pieaugt. Tas liek domāt par paplašināšanās iespējām – pilsētas domē jau ir iesniegts jauns detālplānojums, lai tuvāko gadu laikā realizētu TC Dauga otro kārtu.

Katru vietu veido cilvēki, kas to apdzīvo, piešķir tai krāsu, raksturu un noskaņu. Kādi ir cilvēki un viņu emocijas, tāda ir arī šī vieta. TC Dauga ir kļuvis par ogrēniešu dzīves krustpunktu.

Vislielākais lepnums un panākumu stūrakmens ir TC Dauga nomnieki – katrs ar savu izmeklētu piedāvājumu un īpašo attieksmi pret klientu. Zem Daugas jumta vienkopus mīt 45 lielāki un mazāki veikali, tostarp labi zināmi zīmoli: Maxima XX, Čilli pica, Jāņa Rozes grāmatnīca, Grenardi, Meta, Pet centers, pavisam drīz pievienosies veikals Drogas. Bet visvairāk lepojamies, ka kopumā Daugā ir pārstāvēti deviņi Ogres un apkārtnes uzņēmumi – katrs ar savu unikalitāti un radošo garu. Te ir Rubeņu kūpinājumi, kas komentārus neprasa; maizes un piena nams Daugava ar savu veselīgo piedāvājumu; ziedu salons Ortija, kurā var redzēt, kā mainās gadalaiki un kādi svētki tuvojas; pieminēšanas vērts ir uzņēmums Sierštelle – veikaliņā var izvēlēties sieru no 25 šķirnēm, kas gatavoti no Latvijā ražota piena; bet Foto pasaule ir Ogrē ļoti pazīstama fotogrāfa Modra Skujiņa uzņēmums.

Šķiet, ka šajos uzņēmējos prevalē griba būt savējiem starp savējiem un vispirms gādāt, lai labākais tiek ogrēniešiem.

Ozoliņa konditoreja

Ozoliņa konditoreja – garšīgākās ābolkūkas un krēmšnites šaipus Daugavas. Mazā kafetērija, kas atrodas pie pašas ieejas Daugā, ir kā aicinājums – nāc tālāk. Katrs savu veikala apmeklējumu var plānot kā vēlas, bet tā ir vieta, kur iegādāt gardu ciemakukuli, dodoties mājās vai ciemos. Ozoliņa konditorejas saimnieks Vairis saka – mēs tiešām ne tikai esam, bet arī jūtamies kā savējie un šādu attieksmi nododam arī saviem pircējiem. Dauga ir vienīgais lielveikals, kur var iegādāties īpašos Ozoliņa konditorejas gardumus tik plašā sortimentā.

Blēņu bode

Kad Lienei un Vitai bērni vēl bija mazi, viņas savos sapņos izsapņoja, ko vēlētos dot saviem mazuļiem. Tagad šo iespēju dod Blēņu bode ar plašu koka rotaļlietu piedāvājumu, šūdinātiem priekšautiņiem, mazmazītiņiem krēsliņiem, tamborētiem grabulīšiem un vēl tūkstoš niekiem, kas katrs atsevišķi un kopā palīdz izaugt bērnam. Līdzīpašniece Liene teic: «Mūsu klientu bērni aug kopā ar mums. Liels prieks, ka varam piedāvāt tuvējās apkārtnes amatnieku izstrādājumus – tā ir īpaša sajūta, ka varam piedāvāt to, ko citur neatradīsiet.»

Daba Tev

Daba Tev – šobrīd tik aktuāli, unikāli ekoprodukti skaistumam, tīrībai, bērniem un priekam. Īsta paradīze, it īpaši tiem, kas rūpējas ne tikai par savu ārieni, bet arī fizisko labsajūtu. Tikai ekoloģiskas izcelsmes produkti izmeklēti un vienkopus. Vislielākais veikala lepnums – Ogres novada ražotnē tapušie ekoloģiskie ķermeņa un sejas skrubji, kā arī šokolādes ķermeņa maskas.

Šovasar TC Dauga svinēs jau otro pastāvēšanas gadadienu un ik dienas gaida savus apmeklētājus – gan tos, kas atklās šo vietu pirmoreiz, gan tos, kam Dauga vienmēr pa ceļam!

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.