Ogre piedāvā – īpašums sakārtotā vidē

Pēc aizgājušā, cerams, uz neatgriešanos, nekustamā īpašumu buma, kad pirka visu, neskatoties ne uz cenu, ne vietu, ne kvalitāti, cilvēki kļuvuši gudrāki un izvēlīgāki.

«Tagad klients rūpīgi pārdomā un uz nekustamo īpašumu skatās kompleksi – vērtē gan ēku, gan atrašanās vietu, satiksmes infrastruktūru un komunālo pakalpojumu pieejamības kvalitāti,» skaidro Hanzas Real Estate direktore Ilze Cupika.

Dzīvot Ogrē nozīmē dzīvot harmonijā

Pirmajos Latvijas brīvvalsts gados Latvijā bija divas pilsētas, kas lepojās ar piešķirto kūrortu statusu, – Jūrmala un Ogre. Latvijā patlaban šāds statuss nav noteikts nevienai pilsētai, kas nenoliedzami kavē potenciālo kūrortpilsētu attīstību. Maz ticams, vai Ogre atgūs šo nosaukumu, jo laiks ir ieviesis radikālas pārmaiņas gan ekonomikā, gan sociālajā un kultūras struktūrā, taču nedrīkst noniecināt vēsturiskās vērtības. Tās ir jāceļ godā un jāveicina to atdzimšana. To, ka ogrēnieši jūt saikni ar dabu un zina, ka Ogre ir viena no skaistākajām pilsētām Latvijā, liecina jaunais, ar iedzīvotāju atsauksmēm apstiprinātais pilsētas moto – «Ogres novads – cilvēka un dabas harmonija». Dzīvot harmonijā ar sevi, ar vidi un apkārtējiem cilvēkiem, ir katra cilvēka vēlēšanās. Ogres pilsēta un apkārtne var to sniegt. «Mēs kalpojam cilvēkiem kā konsultāciju centrs nekustamā īpašuma jomā, un man jāsaka paldies pašvaldībai, kura pēdējos gados ir veikusi lielas investīcijas pilsētas un apkārtējo pagastu infrastruktūras sakārtošanā – tagad Ogrē, kā arī Ogres galā un arī Loka ielas rajonā ir pieejama centralizētā ūdens apgāde un notekūdeņu savākšanas sistēma, kas būtiski uzlabo šo rajonu iedzīvotāju dzīves kvalitāti. Visi taču zinām cik svarīga ir tīra ūdens nozīme mūsu dzīvē. Tagad vairs nav argumentu, kas liegtu izvēlēties Ogri kā savu mājvietu – šeit ir gan labas skolas, tikko atvērts arī pavisam jauns bērnudārzs, norit aktīva kultūras un sporta dzīve rekonstruētās kultūras un sporta iestādēs. Taču pats galvenais ir Ogres ģeogrāfiskais novietojums – Rīgas tuvums, kā arī vilciena un autobusu satiksme un plaša šoseja, kas nokļūšanu galvaspilsētā padara pavisam vienkāršu,» stāsta nekustamo īpašumu speciāliste.

Miljons lietu, ko zina tikai profesionālis

Internets ir ienācis praktiski katrā mājā, un informācijas pieejamība ir plaša, taču cilvēkiem bieži vien neatliek laika sameklēt visu informāciju, kas var noderēt tad, ja esat nolēmis iegādāties nekustamo īpašumu. Turklāt reti kam ienāks prātā apskatīties, vai aizsargājamo teritoriju sarakstā vai noskatītajā zemesgabalā nav reģistrēts retu augu biotops, kurā apbūvi nekad nevarēs veikt. Līdzīgu piemēru ir daudz, piemēram, Daugavas kreisajā krastā cilvēks iegādājās zemesgabalu, lai attīstītu ūdenssporta biznesu – atļauju šādam biznesam nekad nevarēs saņemt, jo šajā vietā Daugavā ir reģistrētas līdaku nārsta vietas.

Nekustamo īpašumu konsultants ir plaša profila speciālists, kurš spēj dot padomu par visām ar īpašuma pirkšanu un pārdošanu saistītām lietām – sākot no tirgus vērtības noteikšanas līdz pat perspektīvajiem teritorijas attīstības plāniem, konkrētā brīža tirgus konjuktūrai un prognozējamām izmaiņām, banku politikai attiecībā uz privātpersonu un juridisko personu kreditēšanu.

Vaicāta par nekustamā īpašuma piedāvājumu Ogrē, Ilze Cupika informē: «Mums ir pietiekami plaša datubāze par pārdošanā un nomā izliktiem piedāvājumiem, tāpēc varam palīdzēt atrast tieši to, kas cilvēkam vajadzīgs un atbilst viņa maksātspējai un vēlmēm. Reizēm optimālo risinājumu varam piedāvāt uzreiz, citreiz mūsu darbiniekiem vajag vairāk laika, lai apmierinātu katra cilvēka konkrētās prasības. Katrā gadījumā mēs esam šeit, lai palīdzētu orientēties sarežģītajos nekustamā īpašuma jautājumos.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais