Fazer seko pircēju vēlmēm - atsakās no E vielām un uzlabotājiem

Maize – latviešu iecienītākais produkts un spēka pamatu pamats. Fazer maiznīcas Ogrē, kas piedāvā arī Latvijā paaudzēs iecienīto Druvas maizi, otra lielākā maizes ražotne Latvijā, turpina izaugsmes ceļu.

Kā izdodas palielināt konkurētspēju un piedāvāt pircējiem tieši to, ko tie vēlas, stāsta Fazer maiznīcas tirdzniecības direktors Dinārs Ozols.

– Vai smagā ekonomiskā situācija valstī ir atstājusi būtisku iespaidu uz maizes tirgu?

– Ja skatāmies kopumā pēc pārdotās maizes apjoma tonnās, tad jāsaka – tas nav krities un ir iepriekšējā gada līmenī. Izmaiņas ir pircēju paradumos – aizvien vairāk pircēji iegādājas maizi, kas tiek piedāvāta akcijas ietvaros – maizi ar zemāku cenu. Arī ikdienā vairāk skatās uz cenu, ne tik daudz uz maizes kvalitāti un ražotāja zīmolu. Tas, protams, nav iepriecinošs fakts, bet mēs izprotam situāciju, kādā ir liela daļa pircēju, un piedāvājam izvēlēties iespējām atbilstošu garšīgu maizi. Mūsu maizi var iegādāties visi – gan cilvēki ar lielākiem ienākumiem, izvēloties inovatīvos produktus, piemēram, ar sēkliņām un rudzu šķiedrvielām, gan mazāk turīgie, kam katrs santīms ir nozīmīgs, kuriem piedāvājam garšīgu tradicionālo maizi. Jebkādā ekonomiskā situācijā mēs strādājam un strādāsim, balstoties uz trīs mūsu uzņēmuma galvenajām vērtībām: klients, izcila produktu kvalitāte un komandas gars.

– Fazer maiznīcas ieklausās pircēju vēlmēs un ieteikumos. Ko tas nozīmē – vai rezultātā pircējiem tiek piedāvātas jaunas maizes šķirnes?

– Tieši tā! Varu minēt piemēru. Pamatojoties uz iedzīvotāju vēlmi iegādāties īstu rudzu maizi, esam izstrādājuši jaunu produktu – 100% rudzu maizi. Tā cepta pēc tradicionālas receptes no īstiem rudzu miltiem, ir bagāta ar šķiedrvielām, nesatur konservantus un E vielas. Šī Fazer maiznīcas piedāvātā maize salīdzinājumā ar citu ceptuvju līdzvērtīgiem izstrādājumiem ir par ļoti konkurētspējīgu cenu. Lai laba maize būtu pa kabatai ikvienam, mēs pircējiem piedāvājam puskukulīšus.

Nesen tirgū ieviesta Fazer kviešu maize ar rudzu šķiedrvielām, un arī tās receptūrā nav E vielu un konservantu. Domājot par veselīgumu, vēl vairāku citu mūsu produktu receptūras ir uzlabotas – tajās nav konservantu un E vielu.

Lai pircēji varētu baudīt savu iecienīto maizi, mēs turpinām attīstīt abus mūsu zīmolus – Fazer – inovatīvu un vērtīgu maizi – un Druva – tradicionālu, paaudzēs mīlētu maizi.

– Jūs pieminējāt vārdus: komandas darbs. Ko īsti tas nozīmē?

– Maizes cepšana ir komandas darbs, un no svara ir katrs sīkums. Katram savs darbs ir jāizdara labi – izmantojot vajadzīgās prasmes un ieliekot mazu daļiņu no savas sirds – tad slikta maize nemaz nevar iznākt. Tāpēc mums ir svarīgi, lai darbinieki savās darba vietās justos labi, lai sajustu sevi kā daļu no saliedētas komandas, kurai ir viens kopīgs mērķis – garšīga un kvalitatīva maize.

Sociālā atbildība ir uzņēmuma darbības pamatā. Sociālās garantijas, pat vairāk, nekā to prasa likumdošana, droša darba vide, apmācības, t.sk. ar ES struktūrfondu līdzfinansējumu, kopīgi uzņēmuma pasākumi u.c. ir tas, kas veido mūsu darbinieku emocionālo un sociālo labsajūtu. Tā kā šogad dižķibeles dēļ izpaliek pašu sporta svētki, piedalīsimies Latvijas Maiznieku biedrības organizētajās sporta spēlēs. Būs aizraujošs un prieka pilns pasākums, kas dos spēku mums visiem kopā – komandai – strādāt arī turpmāk.

– Jā, sociālā atbildība ir bieži lietots termins, taču pašlaik ļoti daudzi ir nonākuši grūtā situācijā...

– Mēs to apzināmies un tāpēc jau septīto gadu atbalstām Ogres un Ogres novada mazturīgos pensionārus, sveicam novada pirmās klases skolēnus pirmajā skolas dienā, atbalstām bērnu un jaunatnes projektus, Latvijas Sarkanā Krusta labdarības pasākumus un citus sociālus projektus.

Paši esam iniciējuši un īstenojuši vides labiekārtošanas projektus, kas veicina mūsu uzņēmuma saliedētību un katras konkrētas vietas iedzīvotāju līdzdarbošanos projekta realizācijā. Ja atceraties, tad pagājušajā gadā notika akcija, kuras ietvaros viens santīms no mūsu ceptās maizes, kas pārdota Ogres rajonā, tika novirzīts Ogres pilsētas zīmes izveidošanai un uzstādīšanai. Rezultātu tagad redz katrs. Līdzīgu projektu šogad pavasarī uzsākām kopā ar Madonas pašvaldību un madoniešiem. Ceru, ka drīz būs redzams kopīgā darba rezultāts, tas, ko vēlējās paši madonieši – soliņi pilsētas centrā. Ar Fazer maiznīcas atbalstu tapusi arī Tūrisma taka Liepājā.

Šogad jau trešo reizi bijām kopā ar 100 jaukām un aktīvām sievietēm ikgadējā žurnāla Ieva organizētajā vasaras nometnē, izbaudot naksnīgu pārgājienu gar jūras krastu. Minēju tikai dažus no mūsu labajiem darbiem, jo protam ne tikai cept garšīgu maizi, bet esam sabiedrības daļa un mums rūp, lai ikviens mūsu valstī justos droši un labi.

Svarīgākais