Noteikti uzdrošinieties!

Manuprāt, pašreizējo stāvokli Latvijas ekonomikā varētu formulēt medicīniskā terminoloģijā – stāvoklis ir smags, bet stabils, jau ir jūtami zināmi uzlabojumi (jo nepaliek taču vairs sliktāk!).

Kā zvērināta revidente esmu novērojusi, ka labāki biznesa rādītāji šobrīd ir tiem uzņēmumiem, kas produkcijas noieta tirgus gan precēm, gan pakalpojumiem ir atraduši ārpus Latvijas robežām. Un vēlos iedrošināt tos, kas vēl domā un meklē realizācijas iespējas ārpus Latvijas, – dariet to! Esiet uzmanīgi, rēķiniet, bet noteikti – uzdrošinieties! Jāatzīmē, ka arī grāmatvedības pakalpojumu jomā sāk attīstīties tendence – sniegt grāmatvedības pakalpojumus ne tikai Latvijas uzņēmumiem, bet arī tuvākajām Skandināvijas valstīm, t. sk. īpaši Dānijā, kas ir izskaidrojams ar daudzu Dānijas investoru darbību Latvijā. Mūsu firmai gan pagaidām ir pietiekami daudz darba Latvijā, par ko mums īpašs prieks. To varētu izskaidrot ar mūsu darbības plašo loku un 11 gadu veiksmīga darba pieredzi grāmatvedības pakalpojumos, zvērināta revidenta pakalpojumos, semināru un kursu vadīšanā, papildus ienākumu deklarāciju sagatavošanā fiziskām personām u. tml.

Manuprāt, pašreizējā ekonomiskā situācija zināmā mērā ir izšķirojusi uzņēmējus, kas spēj vadīt uzņēmumus, no tiem, kas vienkārši ir mēģinājuši to darīt.

Īpašs prieks ir par uzņēmumiem, ar kuriem SIA Nodokļu konsultatīvais birojs un SIA AUDITA GRUPA sadarbojas jau daudzus gadus un kas mums uzticas. Tie ir gan mežrūpniecības nozares, gan lauksaimniecības uzņēmumi, pakalpojumu sniedzēji u. c. Jāatzīst, ka šī uzticība ir savstarpēji attaisnojusies, jo mūsu klienti arī šajos ekonomiskajos apstākļos ir spējuši sasniegt atzīstamus biznesa rezultātus, un, kas ir svarīgi visiem uzņēmējiem, – mēs pietiekami labi pieprotam savu darbu arī komunikācijā ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID) un dažādu nodokļu situāciju risinājumā.

Jāatzīmē, ka atbilstoši likumā Par nodokļiem un nodevām pieņemtajiem grozījumiem šobrīd VID vairāk veic tā sauktās galda pārbaudes – datu salīdzināšanu uz vietas, un mūsu grāmatvedības meitenes nepieciešamo komunikāciju ar VID veic bez uzņēmumu vadītāja piedalīšanās, kas, protams, ir ļoti ērti uzņēmējiem atšķirībā no agrāk tik ļoti populārajām tematiskajām pārbaudēm. Jāatzīst, ka mēs savu darbu mīlam un cenšamies to darīt ļoti labi, un vienmēr darīsim visu, lai ikkatrs cilvēks, kas pie mums ir ienācis, aizietu apmierināts un saņēmis atbildi un risinājumu savam jautājumam. Mūsu profesionalitāti un kompetenci apliecina gan profesionālie sertifikāti grāmatvedībā, nodokļos un revīzijā, gan mūsu klientu atzinība. Kā vēl vienu interesantu un uzņēmējiem noderīgu sadarbības modeli vēlos minēt konsultatīvos līgumus. Tas nozīmē, ka uzņēmums noslēdz ar mums līgumu ar konkrētu mēneša maksu par viņu interesējošo jomu, piemēram, konsultācijas biznesa, nodokļu un grāmatvedības jautājumos, pārstāvība komunikācijā ar VID. Uzņēmumiem šāda sadarbība var būt ļoti ērta, jo neatkarīgi, ka ir savs grāmatvedis, ir labi, ka jebkurā laikā var saņemt profesionālas grāmatvedības, nodokļu vai biznesa konsultācijas, un, protams, kas gandrīz visiem uzņēmējiem un grāmatvežiem ir svarīgi, – tiek palīdzēts komunikācijā un sarakstē ar VID.

Saistībā ar Madonas pilsētas 85. dzimšanas dienas svētkiem – mēs vēlamies apsveikt mūsu jauko pilsētu, tās iedzīvotājus un uzņēmējus! Kā sveicienu pilsētas svētkos mēs dāvinām savu godprātīgo darbu un iespēju uzņēmējiem visu jūnija mēnesi saņemt bezmaksas konsultācijas nodokļu un grāmatvedības jautājumos (pieteikšanās pa tālruni 64860138).

Vēl es vēlos teikt Madonas un Latvijas cilvēkiem – ticiet, šis ir īpašs laiks un šis ir iespēju laiks (lai arī cik neticami dažiem tas liktos)! Ir pienācis laiks mainīt pārliecības, augt garīgi un noticēt spēkam, kas ir mūsos. Ir nepieciešams mainīt neticības un šaubu paradigmu uz ticības un pašpārliecības paradumu katrā dzīves mirklī.

Latvijā

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.

Svarīgākais