Limbažu novada pašvaldība pilsētā iecerējusi būvēt tranzītielu

Limbažu novada pašvaldība iecerējusi būvēt tranzītielu, uz kuru plānots novirzīt transporta kustību, tā atslogojot Rīgas ielu no tranzīta kustības.

Par šo ieceri iedzīvotāji savu viedokli varēs paust no otrdienas, 12.jūlija, līdz 9.augustam Limbažu novada pašvaldībā, savukārt publiskas apriešanas prezentācijas pasākums novada pašvaldībā notiks 25.jūlijā plkst.17.

Pašvaldība iecerējusi būvēt tranzīta ielu no ceļa uz dzelzceļa pārbrauktuvi pa dzelzceļa joslu līdz Krišjāņa Barona ielai, līdz ar to Rīgas iela tiktu atslogota no tranzīta kustības.

Novada pašvaldība norāda, ka no vairākiem variantiem, tostarp Stacijas vai Rīgas ielas veidošanas par tranzīta ielu, dzelzceļa līnija ir piemērotākais. Tāpat Stacijas un Rīgas ielā izbūvi traucētu sarežģītu komunikāciju līnijas, turpretī dzelzceļa joslu tikai trīs vietās šķērso ūdensvads.

Pašvaldība līdzekļus tranzītielas izbūvei iecerējusi gūt, piedaloties Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) projektu konkursā par tranzīta ielu sakārtošanu. Saskaņā ar projekta vadlīnijām vienā projektā būs iespēja apgūt no 500 tūkstošiem līdz 5,6 miljoniem latu, ko 85% apmērā atbalstīs ERAF, bet 15% būs pašvaldības un valsts līdzfinansējums.