Limbažu iedzīvotāji, protestējot pret skolas slēgšanu, vāc parakstus par pašvaldības atlaišanu

Limbažu novada iedzīvotāji, protestējot pret Limbažu 3.vidusskolas slēgšanu, sākuši vākt parakstus par pašvaldības atlaišanu, divu nedēļu laikā savākti jau 470 paraksti, inform aktīvistu pārstāve Iluta Lāce.

Uz to iedzīvotājus mudinājusi Limbažu novada pašvaldības destruktīvā rīcība, "tā saucamās izglītības reformas aizsegā mērķtiecīgi iznīcinot vienu no Vidzemes labākajām skolām – Limbažu 3.vidusskolu".

Aktīvisti norāda, ka šajā procesā pārkāpti dažādi normatīvie akti, tostarp starptautiskās konvencijas un Ministru kabineta noteikumi.

"Patlaban Limbažu bērni un viņu vecāki nezina, kur bērni mācīsies rudenī, kur jāiesniedz dokumenti, vai aizsāktās interesantās pilotprogrammas turpināsies. Nav skaidrs, kādas mācību grāmatas jāiegādājas un vai bērni turpinās saņemt kvalitatīvu izglītību no skolotājiem, kuru darbs atzinīgi novērtēts nacionālā mērogā," paziņojumā saka parakstu vācēji.

Paužot protestu, iedzīvotāji jau nosūtījuši vēstules vairākām atbildīgajām valsts iestādēm, taču tās izrādījušās bezspēcīgas pret pašvaldības patvaļu un bija tiesīgas tikai rekomendēt, nevis apturēt tās lēmumus. Iedzīvotāji arī uzskata, ka pašvaldība ir apliecinājusi pilnīgu nevēlēšanos viņus uzklausīt, tādēļ cer, ka savāktie paraksti mudinās Saeimu izstrādāt kārtību, lai par strīdīgiem jautājumiem varētu rīkot referendumus pašvaldībās, lai deputāti ar iedzīvotāju viedokli rēķinātos ne tikai priekšvēlēšanu periodā, kā arī lai būtu reāls mehānisms deputātu atsaukšanai, ja viņi darbojas pretrunā iedzīvotāju interesēm un Satversmei.

Jautājumu par izglītības reformu Limbažos plānots skatīt arī trešdien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā, un iedzīvotāji cer, ka lēmums par Limbažu 3.vidusskolas likvidēšanu tiks atcelts.