Iespēja nodrošinātai nākotnei

© Ojārs Lūsis

«Latvji, brauciet jūriņā, krājiet zeltu pūriņā!» – tā savulaik aicināja leģendārais jaunlatvietis, jūrniecības pamatlicējs Krišjānis Valdemārs. Viņa aicinājums ir izturējis laika pārbaudi, un tajā joprojām ir neapgāžama patiesība, jo jūrnieka profesija ir perspektīva, pieprasīta un labi atalgota. «Jaunajiem cilvēkiem tā ir lieliska iespēja,» uzsver Liepājas Jūrniecības koledžas direktora vietniece audzināšanas darbā Dzintra Putniņa.

«Šis gads mums rit ar duālām emocijām. Grūtus mirkļus piedzīvojām pēc Izglītības un zinātnes ministrijas veiktā augstākās izglītības un studiju programmu izvērtējuma rezultātu publiskošanas. Mēs ļoti daudz darījām, lai sakārtotu dokumentus akreditācijai un uzlabotu mācību un studiju procesu. Bet pozitīvā ziņa ir tā, ka esam cīnījušies un izturējuši. Vēl vairāk – mums ir ievērojami palielinājies jūrskolas audzēkņu skaits. Līdz šim varējām nokomplektēt divas grupas, bet šajā mācību gadā uzņēmām trīs jaunas grupas – divas mehāniķu un vienu stūrmaņu grupu, bet koledžā mēs uzņēmām sešas grupas: trīs stūrmaņu, divas mehāniķu un vienu loģistu grupu,» stāsta Dz. Putniņa. Kas, pēc viņas domām, mudina jauniešus izvēlēties Liepājas Jūrniecības koledžu? Kā vienu no galvenajiem dzinuļiem viņa min demokrātisko studiju maksu – 900 latu gadā, bet ne mazāk svarīgi ir arī tādi faktori kā profesionāli pasniedzēji un pateicīga studiju forma, proti, tie studenti, kuri koledžā iestājušies pēc jūrskolas beigšanas, studē vien divus gadus un pēc diploma saņemšanas absolventiem ir visas iespējas iet jūrā un veidot karjeru. Tie, kuri ir beiguši vidusskolu, studē trīs gadus.

«Mācīties Liepājas Jūrniecības koledžā ir patīkami, jo pasniedzēju kolektīvs ir ļoti pretimnākošs – ne tikai sniedz zināšanas, bet arī palīdz un atbalsta. Pats mācību process ir interesants,» saka topošais stūrmanis, 3. kursa audzēknis Nauris Upenieks. Savukārt Mārtiņš Eglītis, kurš studē 1. kursā kuģu vadītāju specialitātē, īpaši akcentē paša motivācijas lomu, norādot, ka «vajag gribēt mācīties un tad problēmu nebūs, ne apgūstot teoriju, ne izejot praksi».

Lai nodrošinātu pēc iespējas kvalitatīvāku zināšanu apguvi, koledža regulāri papildina un modernizē materiāli tehnisko bāzi. Pateicoties veiksmīgai sadarbībai ar Klaipēdas Jūras akadēmiju, īstenojot pārrobežu projektu, iekārtots jauns angļu valodas kabinets, trenažieru kabinets stūrmaņiem un patlaban top moderns elektrotehnikas kabinets.

***

SVARĪGI

• Informācijas diena Liepājas Jūrniecības koledžā norisināsies 19. aprīlī, sākums pulksten 13.00.

Svarīgākais