Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Reģionos \ Liepāja

Teātra dienā skanēs aktieru koncerts "Aktiera pirksts NR. 2703"

© Ojārs Lūsis

27. marts teātriem ir svētki, jo tiek atzīmēta Starptautiskā Teātra diena. Liepājas teātrī par šo dienu tiek domāts jau laikus, un jau iespējams iegādāties biļetes uz aktieru Teātra dienas koncertu «Aktiera pirksts NR. 2703». Tas izskanēs trīs vakarus pēc kārtas – 26., 27. un 28. martā.

Koncerta programmu ir sastādījis teātra muzikālais vadītājs Normunds Kalniņš un direktors Herberts Laukšteins, izvēloties muzikālos numurus no Liepājas teātra iestudējumiem – gan no tiem, kas joprojām ir aktīvajā repertuārā, gan tiem, kurus vairs nav iespējams noskatīties. Tas nozīmē, ka skatītājus gaida dažādi pārsteigumi un jau daži piemirsti muzikālie numuri, taču tas vēl nav viss. Tiek gatavoti arī dažādi video sižeti, kurus varēs noskatīties koncerta laikā, bet to saturu uzzinās tikai tie skatītāji, kuri apmeklēs koncertu.

«Nelielai intrigai varu atklāt, ka sižetos būs redzami Liepājas domes deputāti,» mīklaini nosmaida Herberts Laukšteins, vairs nebilzdams ne vārda.

Koncertā aktieri izdziedās un izdejos muzikālos numurus no izrādēm «Vestsaidas stāsts», «Ceplis», «Malēnieši», «Atsaldētais», «Šikās kāzas» un daudzām citām, aktrises Agneses Jēkabsones izpildījumā būs iespējams dzirdēt abus tango, ko māksliniece sagatavoja Ziemassvētku koncertam utt.

Koncertu vadīs aktieris Marģers Eglinskis.