Liepājas lielās svētku egles atklāšanu ievadīs masku gājiens

Liepājas pilsētas lielās egles atklāšanu ceturtdien jau trešo gadu tradicionāli ievadīs Bērnu un jaunatnes centra (BJC) organizētais jautrais un krāšņais masku gājiens, kurš virzīsies no Liepājas Olimpiskā centra līdz Rožu laukumam, ziņo Liepājas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone.

Šogad tajā pieteikušies aptuveni 600 dalībnieku no pilsētas izglītības iestādēm un arī viesi no Liepājas sadraudzības pilsētas Klaipēdas interešu izglītības centriem.

Masku gājienam skolēni šogad piesakās ļoti aktīvi, pat pa vairākām klasēm no vienas skolas, piedāvājot interesantas un oriģinālas idejas, informēja Liepājas BJC metodiķe Vineta Bērziņa. Vislielāko aktivitāti šogad izrādījuši skolēni no Liepājas 15. vidusskolas, Draudzīgā aicinājuma 5. vidusskolas, gājienā piedalīsies lielākā daļa BJC pulciņu dalībnieki.

Masku gājienu ievadīs milzīgs izgreznots zirgs, kurš pēc tam kļūs par BJC šā gada Ziemassvētku svinību simbolu un mājvietu atradīs struktūrvienības "Vaduguns" telpās. Gājienu kuplinās BJC vokāli instrumentālie ansambļi ar sitamajiem instrumentiem un visdažādākie tēli – budēļi, čigāni, sniegavīri, sargeņģeļi, zvaigznītes, sapņu zirdziņi, rūķīši, jenoti, vilki, kā arī tēli no pagātnes un pat tālās Venēcijas un citas. Masku gājienu noslēgs BJC jaunie motobraucēji, norādīja pasākuma rīkotāji.

Ikviens liepājnieks var pievienoties jautrā masku gājiena beigās, ierodoties līdz plkst. 17.20 pie Liepājas Olimpiskā centra. Masku gājienā aicināti piedalīties bērni, skolēni, draugu kompānijas, ģimenes, uzņēmumu pārstāvji, ieturot kādu izvēlētu vienotu tēlu. Īpaši gaidīti tradicionālie latviešu ķekatu tēli. Masku gājiena dalībnieki aicināti padomāt arī par dažādiem skaņas un gaismas efektiem, izņemot dzīvu uguni un pirotehniku.

Plkst. 17.30 gājiens dosies uz Rožu laukumu, lai piedalītos pasākumā, kura kulminācija būs lielās Ziemassvētku egles iemirdzēšanās.

Svarīgākais