Liepājā aptaujā iedzīvotājus par vēja elektrostaciju parka būvniecību

Liepājā sākusies iedzīvotāju aptauja par iecerēm pilsētā būvēt vēja elektrostaciju parku, informē Liepājas domes sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Štāls.

Uzņēmums "Rapsoil" vēlas būvēt vēja elektrostaciju parku Liepājas ziemeļu daļā – Karostā – Baltijas jūras krastā pie pilsētas ūdens attīrīšanas iekārtām 14.novembra bulvāra rajonā.

Aptauju veiks pētījumu aģentūra "Factum Group" pēc pašvaldības pasūtījuma.

Iedzīvotājiem jautās par viņu personisko viedokli un attieksmi par vēja parka būvniecību, vērtējumu par projekta ieguvumiem un varbūtējām ne tik labvēlīgām ietekmēm uz vidi. Aptaujas veicēji lūgs iedzīvotājus minēt arī demogrāfiskus datus, piemēram, vecumu, dzīvesvietu, dzimumu, tautību un citus.

Aptaujas mērķauditorija ir Liepājas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem. Plānots aptaujāt 300 nejauši izvēlētu respondentu pilsētas pastāvīgo iedzīvotāju, šo izlasi iegūstot no visiem pilsētas mikrorajoniem tā, lai atspoguļotu pašreizējo Liepājas sociāli demogrāfisko raksturojumu, uzsvēra Štāls.

Lai lemtu par projekta īstenošanu Liepājā, nākamajā nedēļā pēc aptaujas datu apstrādes un rezultātu apkopošanas par tiem informēs pašvaldības deputātus.

Pašvaldībā norādīja, ka projekts pilsētai dos regulārus ieņēmumus budžetā no zemes nomas maksas, iespējas risināt jūras krasta nostiprināšanu pret eroziju, papildu elektrības jaudas, kā arī rekonstruētu ceļu infrastruktūru piejūras rajonā. Vienlaikus vēja parka projekts ir saistīts ar ietekmi uz vidi, piemēram, trokšņu līmeņa un piejūras ainavas izmaiņas, šķēršļi putnu un sikspārņu migrācijas ceļā un citām.

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nekonstatē sabiedrisko mediju redakcionālo vadlīniju pārkāpumus "Lsm.lv" rakstā ""Krieveļi" un "latišņa" sociālajos tīklos. Kāpēc par naida izraisīšanu nesoda?", liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais