Liepājā nākamgad gaidāmi vairāki vērienīgi kultūras un izklaides pasākumi

Liepājā nākamgad gaidāmi vairāki vērienīgi, tostarp starptautiski, kultūras un izklaides pasākumi, norāda Liepājas Kultūras pārvaldes attīstības projektu vadītāja Krista Kalnarāja.

2012.gadā no 9. līdz 18.martam Liepājā ieskanēsies 20.Starptautiskais Pianisma zvaigžņu festivāls. Festivāla jubilejas gadā gaidāma talantu parāde no dažādām pasaules valstīm.

Marts ir arī Liepājas dzimšanas dienas mēnesis, tāpēc pilsētā iecerētas dažādas aktivitātes – koncerti, pasākumi un izstādes. Galvenās pilsētas dzimšanas dienas svinības notiks 17. un 18.martā, kuru laikā iecerēts tradicionālais pasākums "Goda un gada liepājnieks".

Aprīļa vidū Liepājā atzīmēs Pasaules cirka dienu, kuras mērķis ir cirka mākslas popularizēšana mūsdienu pasaulē.

14.aprīlī Liepājā gaidāms arī festivāls "Aprīļa pilieni", kas vienkopus pulcēs Latvijas tautas deju kolektīvus, savukārt 27.aprīlī – starptautisks forums "Zelta griezums", kura laikā iecerēta konference, atvērto durvju diena, modes skate un vieslektoru lekcijas pedagogiem.

Aprīlī Liepājā atzīmēs arī Bibliotēku nedēļu, kurā publiskajā telpā daudz plašāk informēs par bibliotēkām, to darbu, aktualitātēm, problēmām, risinājumiem, kā arī piedāvās daudzveidīgas izstādes un pasākumus.

Savu 90 gadu jubileju maijā atzīmēs Liepājas Emiļa Melngaiļa mūzikas vidusskola. Par godu tai Liepājas teātrī 11.maijā notiks koncerts, kurā muzicēs Liepājas Simfoniskais orķestris un Latvijā pazīstami mūziķi – Melngaiļa skolas absolventi un draugi.

Maijā tradicionāli Liepājā atzīmēs arī Starptautisko Muzeju nakti un notiks svētki dārzkopjiem "Pavasaris ziedos".

Liepājas Simfoniskais orķestris 26.maijā atklās vasaras festivālu "Liepājas vasara", kurā būs iespēja baudīt simfoniskos koncertus ar atraktīviem un iemīļotiem solistiem Liepājas baznīcās, koncertestrādē "Pūt, vējiņi!", kā arī izsmalcinātu kamermūziku viesnīcas "Promenade Hotel" Hika zālē. Noslēguma koncerts paredzēts 30.augustā.

Viens no vērienīgākajiem gada pasākumiem būs amatniecības festivāls "Līvas ciems" un etnomūzikas festivāls. Pasākums iecerēts divas dienas – 26. un 27.maijā. Pasākums tradicionāli pulcēs amatniekus un dažādu arodu pratējus no visas Latvijas.

Jūnijs Liepājā sāksies ar svētkiem visai ģimenei "Lielmutis Fricis un Lielmute Marta" (1. līdz 3.jūnijs), kurus Liepājā rīkos jau ceturto gadu. Bērni un viņu vecāki varēs piedalīties radošās darbnīcās, sadziedāties ar lielo kori, sadejoties lielajā dejā, piedalīties lielajā gājienā, iet rotaļās un izpriecāties atrakcijās.

23.jūnija vakarā arī Liepājā, koncertestrādē "Pūt vējiņi", tiks iedegts lielais Līgo svētku ugunskurs, dejotas latviešu tautas dejas, dziedātas latviešu tautas dziesmas un dzerts īsts latviešu alus, informēja Kalnarāja.

6. un 7.jūlijā Liepājas pludmalē un Jūrmalas parkā otro gadu notiks starptautiskais mūzikas festivāls "Summer Sound Liepāja 2012", kurā uz vairākām skatuvēm uzstāsies vairāk nekā 50 grupu.

Nedēļu vēlāk – 14. jūlijā – Liepāju ieskandinās Jūras svētki, savukārt 13. un 14.jūlijā sesto reizi notiks Starptautiskais ielu teātru festivāls "Zeme. Debess. Jūra". Tā laikā paredzētas ielu performances, dzīvās skulptūras un dažādi akrobātiski priekšnesumi.

Jūlijā Liepājā pulcēsies arī mākslinieki Starptautiskajā gleznotāju un zīmētāju plenērā, notiks elektroniskās mūzikas festivāls "Shine Cafe Festival" un citi pasākumi.

Augustā tradicionāli gaidāms mūzikas festivāls "Fontaine festival", festivāls "Via Baltica", Zivju ielas svētki, savukārt septembrī – 11.Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls un Dzejas dienas.

Oktobrī Liepājā notiks Pasaules arhitektūras dienas pasākumu cikls, novembrī svinēs valsts svētkus, bet decembrī vairums pasākumu būs saistīti ar Ziemassvētku un gadumijas svinībām.

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nekonstatē sabiedrisko mediju redakcionālo vadlīniju pārkāpumus "Lsm.lv" rakstā ""Krieveļi" un "latišņa" sociālajos tīklos. Kāpēc par naida izraisīšanu nesoda?", liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais