Triatel Liepājā piedāvā drošu, ātru un stabilu saziņu

© Ojārs Lūsis

Vietējo uzņēmēju izveidotais mobilo un fiksēto telekomunikāciju operators Triatel Latvijā ir pazīstams jau desmit gadu. Liepājā šis uzņēmums savu pārstāvniecību atvēra 2005. gadā, piedāvājot kurzemniekiem profesionālu atbalstu un konsultācijas telekomunikāciju risinājumu ieviešanā.

Triatel ir plašākais interneta pārklājums – tas pārklāj 98 procentus Latvijas teritorijas un pat tādas vietas, kur nesniedzas ne fiksētais, ne arī mobilo sakaru operatoru tīkls. Īpaši nozīmīgi tas ir Kurzemē, kur ir gara jūras robeža un biezi meža masīvi.

«Mūsu tīkls ir būvēts uz mobilo tehnoloģiju bāzes, taču atšķirībā no LMT, Tele2 un Bite Latvija, kas strādā GSM standartā, Triatel izmanto visaugstākajiem drošības standartiem atbilstošo CDMA tehnoloģiju, kas ļauj mums būt pieejamiem tur, kur nav citu iespēju tikt pie globālā tīmekļa, piemēram, dziļi mežā, vairākus kilometrus jūrā, lielu ezeru vidū,» Neatkarīgajai uzsvēra Triatel valdes priekšsēdētājs Raimonds Peļņa.

Tīkla stabilitātes, plašā pārklājuma un drošības aspektu dēļ Triatel pakalpojumus Latvijā izmanto arvien vairāk, piemēram, sporta spēļu translācijai tiešsaistē, izbraukuma tirdzniecībā, mobilo posttermināļu darbības nodrošināšanai koncertos un sporta pasākumos, autobusos ceļā uz Tallinu, vilcienā ceļā uz Maskavu un Sanktpēterburgu. R. Peļņa stāstīja, ka šobrīd notiekot sarunas ar vairākām autobusu pasažieru pārvadāšanas kompānijām. Ja tās vainagosies panākumiem, tad arī ceļā no Liepājas uz Rīgu autobusā varēs laiku īsināt ar sērfošanu globālajā tīmeklī.

Triatel tīkls tāpat kā pirms 10 gadiem arī šobrīd joprojām ir visizdevīgākais zvaniem uz ārzemēm gan no fiksētā, gan mobilā telefona. Un to atzīstot ne tikai patērētāji, bet arī konkurenti. R. Peļņa skaidroja, ka Lattelecom klienti, kuri vēlas sarunāties ar draugiem vai radiem citās zemēs vismaz uz pusi lētāk, nekā to piedāvā citi telekomunikāciju operatori, var izmantot Triatel pakalpojumu 198. Vidēji viena sarunas minūte uz ārzemēm maksā, sākot no 3,5 santīmiem – tas ir pat lētāk nekā vietējās sarunas starp mobilo sakaru operatoriem. Šim pakalpojumam nav ne pieslēguma maksas, ne abonēšanas maksas. Jāmaksā būs tikai par sarunās pavadīto laiku.

Savukārt mobilo telefonu īpašniekiem Triatel pagājušajā nedēļā ieviesa jaunu pakalpojumu – Zerozvans, kas ir unikāls piedāvājums Latvijas tirgū, jo tas nodrošina starptautiskās sarunas uz vairāk nekā 100 valstīm pēc vietējo sarunu tarifiem un pat par brīvu. Šis pakalpojums ir pieejams gan Lattelecom, gan arī mobilo operatoru (LMT, Tele2, Bite) klientiem. Lai izmantotu Zerozvanu, nav nepieciešams līgums, jo tam nav ne abonēšanas maksas, ne maksas par pakalpojuma pieslēgšanu.

«Klientam būs jāmaksā par sarunu tikai saskaņā ar katra klienta operatora noteikto tarifu uz a/s Telekom Baltija mobilo sakaru tīklu. Ja tarifu plāns paredz noteiktu bezmaksas minūšu skaitu mēnesī, tad, pateicoties pakalpojumam Zerozvans, šīs bezmaksas minūtes var izmantot starptautiskajām sarunām, nemaksājot par tām ne santīmu,» stāstīja R. Peļņa. Gan Zerozvans, gan pakalpojums 198 izmantojams arī vietējām sarunām.

Triatel, vairāk nekā 10 gadu veiksmīgi darbojoties Latvijas telekomunikāciju tirgū, piedāvā un spēj nodrošināt stabilus un kvalitatīvus bezvadu sakaru risinājumus – bezvadu internetu, mobilos un fiksētos sakarus. Tieši tādus, kādi ir nepieciešami privātmājās, dzīvokļos, vasarnīcās. «Tādā gadījumā iesakām izmantot mūsu mājas modemu, ar kura palīdzību mājoklī var izveidot bezvadu Wifi tīklu. Šim modemam standartā ir divas antenas, taču nepieciešamības gadījumā vienu antenu var noskrūvēt un pievienot modemam lielo antenu, ko var novietot uz jumta un tādējādi uzlabot sakaru kvalitāti,» klāstīja R. Peļņa. Turklāt mājas modems ir aprīkots ar bateriju, kas spēj strādāt bez elektrības tikpat ilgi, cik klēpjdators, – divas trīs stundas. Tātad, pat Liepājas stiprajiem vējiem izraisot elektrības padeves traucējumus, Triatel mājas modema īpašnieki nepaliks bez interneta un saziņas ar ārpasauli.

Tā kā tuvojas pavasaris un jau pēc pāris mēnešiem daudzi liepājnieki pārcelsies tuvāk dabai – uz vasarnīcām, dārza mājiņām – vai sūtīs bērnus uz laukiem, Triatel kā katru gatavo speciālu piedāvājumu vasaras sezonai, kas būs pieejams no maija.

Triatel pārstāvniecība Liepājā atrodas Vecajā Ostmalā 16/18, kuru vada Aivars Alksnis. Viņš, perfekti pārzinādams Triatel plašo piedāvājumu klāstu un situāciju Kurzemē, spēj katram klientam ieteikt labāko un lētāko risinājumu. Trialel internets iegādājams arī SIA Baltic data veikalā, kas atrodas Jaunajā Ostmalā 3/5, tirdzniecības centrā Rietumu centrs.

Tāpat informāciju iespējams iegūt Triatel mājaslapā www.trialel.lv vai zvanot uz tālruni 63414140 vai 25820284 Liepājā, vai – 67870123 Rīgā.

Svarīgākais