Izcils restorāns un lieliska atpūta – Klondaika

© Ojārs Lūsis

Laiks, kad vārds Klondaika saistījās ar azartspēlēm, ir pagājis uz neatgriešanos, jo lielākajai daļai liepājnieku Klondaika ir vieta, kur satikties, nobaudīt visdažādāko virtuvju ēdienus un pavārmākslas meistardarbus, izjust mūzikas burvību un gūt prieku par dzīvi.

Klondaika jau piecus gadus iekārtojusies vienā no vecākajiem Liepājas namiem Stendera ielā 3. Klondaikas direktors Oļegs Semjonovs atzīmē, ka, veidojot mūsdienīgu sabiedriskās ēdināšanas, atpūtas un kultūras centru, ir izdevies saglabāt vēsturisko elpu un to īpašo auru, kas gadsimtiem dzīvo šajā namā. Varbūt pats iebraucamās vietas saimnieks vēl joprojām palīdz šai mājai dzīvot un saglabāt nozīmīgu vietu liepājnieku ikdienā.

Marts Klondaikā ir īpašs mēnesis, kas vērsts uz sieviešu lutināšanu, būs ziedi, pārsteigumi, mīļi vārdi un tam visam klāt 20% atlaide. Direktors uzsver: «Laiki nav vienkārši, tāpēc mums ir jābūt vēl labākiem, atvērtākiem, interesantākiem un viesmīlīgākiem. Manuprāt, marts ir īpašs mēnesis, jo visa daba gaida jaunu sākumu un sievietes kļūst arvien skaistākas.»

Viens no piemēriem, kad, rūpīgi pārdomājot scenāriju, ēdienkarti, izklaides mūziku un telpu noformējumu konkrētam cilvēku lokam, var gūt lielisku un daudziem neaizmirstamu rezultātu, ir februāra vidū notikusī Itālijas nakts. Oļegam radusies ideja pulcēt vienuviet itāliešus, kas pašlaik uzturas šajā pilsētā. Pēc viņa rīcībā esošās informācijas, tagad šeit strādā četras itāliešu firmas, bet uz ballīti bija ieradušies triju uzņēmumu pārstāvji. Viesi bijuši sajūsmā un prasa līdzīgus pasākumus organizēt atkal. Taču direktora plānos ir vienlīdz pārdomātus un ekskluzīvus pasākumus rīkot arī lietuviešiem, dāņiem, krieviem un meksikāņiem.

Vaicāts, kā pavāri tiek galā ar sarežģīto uzdevumu pagatavot nevis itāļu virtuvi latviešu stilā, bet tieši tādu, kā gatavo Itālijā, direktors norāda: «Mums ir lieliski pavāri, kuri ik dienu piedāvā ko jaunu un interesantu, tāpēc viņu prasmes visu laiku tiek pilnveidotas. Jāatzīmē, ka itāļiem bija tikai niansētas piezīmes par ēdienu autentiskumu. Mēs pat pastu gatavojām uz vietas, nevis pirkām veikalā.»

Klondaika – tā ir iespēja lieliem un maziem, jauniem un veciem aizmirst par ikdienu un nodoties priekam!

Svarīgākais