V.O.V.A. atjauno ražošanas apjomu iepriekšējā līmenī

© Ojārs Lūsis

Diezin vai Latvijā ir sievietes, kuras nezina maģisko burtu salikumu – V.O.V.A., jo skaista apakšveļa ir vajadzīga katrai sievietei, bet apbrīno to arī vīrieši.

V.O.V.A. ir dibināta 1991. gadā Liepājā un kopš tā laika ar mūsdienīgiem un elegantiem izstrādājumiem priecē pircējus Latvijā un Eiropā. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Vladimirs Zozuļa uz iepriekšējos gados paveikto raugās divējādi: "Ja skatāmies, ko mēs jau esam sasnieguši, sākot strādāt faktiski no nulles punkta, tad varu atzīt – jā, ir labi pastrādāts, taču vēl arvien esam pavisam neliela kompānija uz pasaules veļas industrijas fona un mums ir vēl kur augt un attīstīties."

Tāpat kā lielākā daļa ražošanas uzņēmumu, arī V.O.V.A. izjuta krīzi noieta tirgos un pērn būtiski samazināja strādājošo skaitu, taču tagad praktiski visi ir pieņemti atpakaļ. Aktīvi tiek komplektēti strādājošo kolektīvi arī Daugavpils un Krievijas filiālēs, savukārt Kuldīgas filiāle darbu neatsāks – šajā mazpilsētā ir pārāk maz darbaspēka. Var pat teikt, ka ir izveidojies cilvēku resursu deficīts, it īpaši trūkst meistaru un tehnologu. "Jau 2007. gadā sapratām, ka paplašināšanās ir jāpārtrauc, jo cietīs kvalitāte. Reāli trūkst meistaru, kuri labi pārzinātu veļas ražošanas procesu un varētu vadīt cilvēkus. Diemžēl Latvijā šādus speciālistus sagatavo pārāk maz, un grūti pateikt, ko darīsim, kad vecā gvarde gribēs iet pensijā. Savukārt dizaineru komanda mums ir ļoti spēcīga!" Plānojot šā gada uzdevumus, V.O.V.A. vadība izvirzījusi mērķi sasniegt 2007. gada ražošanas apjomu, jo tieši tas bija uzņēmumam visveiksmīgākais gads.

Patlaban pircējus Latvijā gaida pieci firmas V.O.V.A. veikali – divi Liepājā un trīs Rīgā. Šogad plānots atvērt vēl vienu veikalu Rīgā.

*

Firmas veikalu adreses:

- Klaipēdas iela 69, Liepāja. TC XL Sala

- Lielā iela 13, Liepāja. TC Kurzeme

- Ieriķu iela 3, Rīga. TC Domina

- Mūkusalas iela 71, Rīga. TC Rīga Plaza

- Rencēnu iela 1, Rīga. TC Azur

Svarīgākais