Tra la la un Kā pa notīm

© Ojārs Lūsis

Tūrisma informācijas centra vadītāja Monta Krafte: "Lai arī laukā vēl sniegs, bet tradicionāli Liepājā tūrisma sezona sākas pilsētas jubilejas laikā – marta vidū.

Pagājušajā gadā uzņēmām apmēram 100 000 ciemiņu. Šoziem esam labi pastrādājuši un Liepājas viesiem piedāvājam vēl labāku servisu, lai pilsētā pavadītais laiks būtu vienkārši skaists. Tagad Rožu laukumā pieejams bezmaksas bezvadu internets un nav jāmeklē vieta, kur pieslēgties internetam un izlasīt savus epastus vai uzzināt jaunākās ziņas. Daudziem jau zināmo tūrisma maršrutu Liepāja – kā pa notīm šogad papildina Tra la la – jautra, atraktīva un pārsteigumiem pilna pastaiga pa pilsētas centru, kas tiek piedāvāta lielākām vai mazākām grupām – darba kolektīviem, ģimenēm vai draugu pulciņam. Piedāvājums būs interesants gan lieliem, gan maziem. Liepājā top jauns veloceliņš, bet Liepājas apkārtnē izveidoti vairāki velosipēdu maršruti. Arī velosipēdu īres punktu Liepājā netrūkst! Jūras tuvumā tiks atklāta vasaras slidotava – tas nav joks! – slidot varēs peldkostīmos.

Vērtējot aizvadītā gada tūrisma sezonu, secinām – nav piepildījusies prognoze, ka latvieši ceļos pa Latviju. Tieši vietējo tūristu segmentā pērn bija kritums, toties pieauga Lietuvas tūristu skaits, kas jau tradicionāli ir mūsu ciemiņi. Šogad viņiem informāciju piedāvāsim vēl aktīvāk, jau izdoti bukleti, top interneta mājaslapa lietuviešu valodā.

Svarīgākais