Zivju smarža ostmalā

© Ojārs Lūsis

Domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš: "Jau pirms diviem gadiem mēs pastiprināti sākām strādāt pie zivju tirdziņa izveides idejas Liepājā. Vispirms varēja iegādāties svaigas un kūpinātas zivis improvizētā zivju tirdziņā Liepājas ostas Promenādes zonā.

Pērn papildus tirdziņa idejai svaigas zivis varēja nopirkt arī tieši no zvejnieku laivas. Turklāt pilsētas dome tiešā veidā palīdzēja arī uzņēmējam nokārtot visas nepieciešamās formalitātes, un, manuprāt, rezultāts ir ļoti labs. Pircēji var piezvanīt zvejniekam un uzzināt, cikos tas nāks krastā, kāds ir loms un kam pannu gatavot – mencai, butei vai reņģei. Tagad zivju tirdzniecības idejai ir sekotāji un varēs iegādāties ne tikai svaigas, bet arī tikko kūpinātas zivis. Zivju tirdzniecībā iesaistās Liepājas zivju pārstrādes uzņēmums SIA Vido, kas ir izveidojis pārvietojamu zivju kūpinātavu – busiņu, kas saskaņotos laikos un vietās kūpinās un tirgos vēl siltas zivis. Patlaban tiek saskaņotas stāvvietas, un jāsaka, ka domei tas ir visgrūtākais uzdevums, jo nekādos likumdošanas aktos nav paredzēta pārvietojamas kūpinātavas darbība pilsētas teritorijā.

Šogad pilsētas dome ir iesaistījusies projektā, kas tiek finansēts no Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta līdzekļiem. Īstenojot šo projektu, pilsētā labiekārtotas zivju tirdzniecības vietas būs vēl vairāk un vēl labāk aprīkotas. Plānots, ka zivju tirdzniecība tiks koncentrēta Promenādē.

Svarīgākais