Viss, ko sirds vēlas

© Ojārs Lūsis

Viesmīlība ir ļoti svarīga rakstura īpašība katram, kurš darbojas viesnīcu un restorānu biznesā. Tikai dabiska cilvēkmīlestība spēj radīt to īpašo, neatkārtojamo auru, kas ļauj viesiem sajusties gaidītiem un īpašiem.

 Jūrmalā ir vieta, kur rūpes par katra viesa labsajūtu ir saimnieku sirdslieta un gandarījums – viesnīca un restorāns MaMa, konkursa Latvijas labākais tirgotājs 2012 galvenās balvas ieguvējs.

Cilvēka dabā ir iekārtots, ka pirmie iespaidi par personu, lietu vai vietu ir vizuāli. Restorāns MaMa, kas atrodas iepretī jaunajam Jūrmalas muzejam, šajā ziņā neliek vilties. Ēka restaurēta Jūrmalai raksturīgajā koka arhitektūras stilā, radot sakoptu un gaumīgu iespaidu, bet vislielākais pārsteigums ir iekštelpu interjers. «Veidojot interjeru, vēlējāmies radīt ko nebijušu un oriģinālu, tādēļ izšķīrāmies par labu eklektikai,» stāsta MaMa direktore Ilze Kikste-Zandere. Rezultātā tika iegūta vienota kompozīcija, kur lietas cita citu izceļ un savstarpēji harmonē. Interjers ir pateicīgs skaistu fotogrāfiju uzņemšanai – savu īpašo dienu te iemūžinājis ne viens vien jaunais pāris, sevišķi ziemas sezonā.

MaMa ir ģimenes uzņēmums. Saimnieki dzīvo blakus viesnīcas – restorāna kompleksam, tādēļ arī kopējā noskaņa ir omulīga un ģimeniska. «Cilvēks neatnāk uz tukšu, bezpersonisku telpu, bet gan vietu, kur par viņu parūpēsies kā par ģimenes locekli,» uzsver I. Kikste-Zandere. Ieejot restorāna telpās, pirmais viesus sagaida ģimenes mīlulis – suņu puika Šiko. Pret četrkājainajiem mīluļiem šeit izturas ar tādu pašu rūpību, kā viņu saimniekiem. Restorānā pieejama speciāla ēdienkarte suņiem un kaķiem, savukārt viesnīcā dzīvniekus uzņem bez maksas.

Cilvēkiem domātajā ēdienkartē uzsvars likts uz vietējiem, Latvijai raksturīgiem produktiem. Īpaši priecīgi par iespēju pagaršot vietējo ēdienu ir tūristi, kas veido lielāko apmeklētāju daļu. «Piedāvājam asinsdesu, rupjmaizes kārtojumu, maizītes ar šprotēm (ziemas sezonā), bērzu sulas – viesiem patīk. Tāpat ievērojam sezonalitātes principu un ēdienus gatavojam no aktuālākajiem produktiem,» teic I. Kikste-Zandere.

MaMa piedāvā virkni papildpakalpojumu: organizē banketus (līdz 30 personām) un izbraukumu banketus, rīko bērnu svētkus un slēgtos vakarus. Katram pasākumam iespējams sastādīt individuālu ēdienkarti un piemeklēt visatbilstošākos dzērienus. «Esam elastīgi gan attiecībā uz cenu, gan piedāvājumu. Cenšamies izpildīt visas mūsu viesu vēlmes un varam noorganizēt praktiski visu, ko sirds vēlas,» teic I. Kikste-Zandere.

Svarīgākais