Pagājušajā nedēļā Jūrmalas pludmalē ar glābēju palīdzību atrasti 16 noklīduši bērni

Jūrmalā ar glābēju palīdzību pagājušajā nedēļā atrasti 16 noklīduši bērni, informē pašvaldības SIA "Jūrmalas ātrā palīdzība" valdes priekšsēdētājs Uldis Ciekurs.

Visvairāk bērnu bija pazuduši Majoru un Bulduru pludmalēs - tur ar glābēju palīdzību atrasti 12 noklīduši bērni, savukārt Dzintaru pludmalē atrasti četri pazuduši bērni.

Tāpat glābējiem pagājušajā nedēļā nācies sniegt palīdzību vairākiem atpūtniekiem, kuri bija guvuši dažādas traumas, tostarp bērnam, kurš bija izkritis no šūpolēm un guvis smagus sasitumus.

Pagājušajā nedēļā glābēji arī izteikuši vairākus brīdinājumus par ūdens drošības noteikumu neievērošanu. Par peldēšanu aiz drošības bojām Majoru pludmalē izteikti 26 brīdinājumi, bet Dubultu pludmalē par peldēšanu aiz drošības bojām brīdināti astoņi cilvēki.

Glābēji steidza palīgā arī kādam sērofotājam Mellužu pludmalē, kurš bija pārāk tālu aizpeldējis un vairs nevarēja nokļūt krastā paša spēkiem. Savukārt Jaunķemeru glābšanas stacijas darbiniekiem nācās izsaukt dzīvnieku patversmes pārstāvjus, jo pludmalē bija ieklīdis agresīvs suns.

Svarīgākais