Dzintaru koncertzāle pievēršas latviešu publikai

© Ojārs Lūsis

Šosezon Dzintaru koncertzāles repertuārā iekļauts daudz vairāk pasākumu, kas orientēti uz latviešu publiku, vienlaikus dodot iespēju Dzintaros uzstāties vietējiem māksliniekiem.

Dzintaru koncertzāles repertuārā šogad ir vairākas intriģējošas izmaiņas, taču saglabāti arī populārākie tradicionālie pasākumi. Jau 14. maijā Dzintaros uzstāsies ASV un Eiropas Armijas orķestris, kas atskaņos dinamisku džezu un sešdesmito septiņdesmito gadu amerikāņu popmūzikas populārākos sacerējumus. Dzintaru koncertzāles valdes priekšsēdētājs Svens Renemanis uzsver: "Tik agri koncertzālē sezona parasti nesākas, taču mums ir prieks, ka varam piedāvāt pilsētniekiem un viesiem šo koncertu apmeklēt bez maksas, kas tiek organizēts sadarbībā ar ASV vēstniecību Latvijā. Protams, 15. maijā, kad pilsēta svinēs kūrorta sezonas atklāšanu, pie koncertzāles noritēs aktīva dzīvība ar Eoliku, Tumsu, Astronaut un citiem Latvijas mūziķiem un Tirkīzzilo Jelgavas kori. Arī šā koncerta apmeklējums ir bez maksas."

Ja paskatās koncertzāles grafiku sezonas garumā, tad redzam daudz pasākumu, kas orientēti uz latviešu publiku. Svens Renemanis komentē: "Mēs vēlamies akcentēt to, ka esam daļa no Latvijas un mūsu intereses ir saistītas ar latviešu klausītāju piesaisti šai lieliskajai koncertzālei, kas ļoti plaši pazīstama pasaulē. Tāpēc šogad lielāks akcents tiek likts uz latviešu māksliniekiem, kas apmierinātu gan klasiskā žanra, gan populārās mūzikas cienītājus. Nenoliedzami, ka tiek saglabāta vieta Jaunajam vilnim un vairākiem citiem Krievijas producētajiem pasākumiem, kas mums ir ļoti finansiāli noderīgi un vienlaikus Jūrmalu un Latviju popularizē ļoti plašai auditorijai."

Pagājušajā gadā lielu atsaucību ieguva Harley Davidson Eiropas mēroga festivāls, tāpēc šogad tiek organizēts Baltic Bike Days, kas būs mazāk elitārs, bet ļoti atraktīvs un aizraujošs pasākumu komplekss ne tikai baikeriem, bet jebkuram pilsētas viesim. Koncertzāle novēl saulainu un aizraujošu vasaru un aicina ielūkoties mājaslapā www.dzk.lv vai sekot līdzi reklāmai medijos.

Svarīgākais