Ieliec dienai pamatu jeb Paēdis cilvēks ir laimīgs cilvēks

Ne jau velti senie latvieši teica, un to apstiprina arī visi uztura speciālisti – brokastis ir dienas svarīgākā ēdienreize.

Ja tās vēl tiek ieturētas atbilstoši tradīcijām – ar putru un omleti, tad brokastu nozīmi mūsu veselības veicināšanā ir grūti pārvērtēt. Kad kārtīgs pamats dienai ir ielikts, tad var doties ikdienas gaitās, un, kaut arī apkārt būs daudz problēmu, skats uz dzīvi būs pozitīvāks, smaids – platāks.

To apstiprina arī Jelgavas bistro Silva vadītāja Sandra Blūmane, kas smaidīgus un labi paēdušus cilvēkus redz ik dienu. "Kad sākās tās trakās runas par krīzi, mēs nopietni uztraucāmies, vai mūsu klienti nekļūs neiecietīgāki dažādu problēmu dēļ, bet, laikam ejot, esam sapratuši – ja cilvēks ir garšīgi un veselīgi paēdis, tad nebūšanas atkāpjas un cilvēki smaida. Tieši tāpēc esam izstrādājuši lielisku brokastu piedāvājumu ar dažādām putrām un speciāli pasūtāmām omletēm. Pirmkārt, šādas brokastis ir ļoti veselīgas, otrkārt, nemaksā dārgi, kas šodienas ekonomiskajā situācijā ir ļoti nozīmīgs faktors. Var teikt, ka krīze cilvēku makos liek piedomāt par veselīgu dzīvesveidu."

Jau otro gadu pēc kārtas Silva kļuvusi par Latvijas Tirgotāju asociācijas rīkotā konkursa Latvijas labākais tirgotājs uzvarētāju nominācijā Labākais bistro. Un te nu krīze nepavisam nav vainojama – tas ir radoša un atbildīga darba rezultāts. Vienlaikus balva uzteic pašu uzņēmumu un spodrina arī Jelgavas vārdu. Tas Sandrai ir ļoti svarīgi, jo viņa ir īstena jelgavniece, kam rūp pilsētas labā slava.

Silva mainās uz augšu – lai arī pagājušā gada nogalē, nojaušot ekonomiskās recesijas strauju tuvošanos, restorānu nācās slēgt, bistro iet līdzi laikam. Darbinieki cenšas strādāt vēl radošāk, vēl efektīvāk un labāk. "Mēs esam daudz strādājuši, lai šeit patiktu gan tiem, kuri mūsu bistro ir iecienījuši kā pusdienu ieturēšanas vietu, gan tiem, kuri Jelgavā ir retumis. Ēdienkarti bez jau tradicionālajām pankūkām, kas ir neatņemama Silvas piedāvājuma sastāvdaļa, ierastajām karbonādēm, kotletēm un citiem latviešiem labi pazīstamiem ēdieniem ir papildinājuši mūsu virtuvē tapuši pelmeņi un vareņiki. Receptes ir mūsu pavāru izstrādātas, tajās nav iekļauts neviens E – tikai vai nu žāvēta, vai svaigi malta cūkgaļa un liellopa vai vistas gaļa, biezpiens un garšvielas. Pelmeņi nav dārgi, bet ļoti garšīgi, un tieši tāpēc mēs tos piedāvājam gan uz vietas, gan sasaldētus līdznešanai," stāsta bistro vadītāja. Nevar noliegt, ka salīdzinoši lētas un viegli pagatavojamas vakariņas ir mūsdienu sievietes glābējs, tāpēc, pat neieejot bistro, tirgotavā var iegādāties konditorejas izstrādājumus, safasētus salātus un jau minētos pelmeņus. Izveidojies jau zināms klientu loks, kas gandrīz ik pēcpusdienu iegriežas Silvā, lai iegādātos ģimenei vakariņas.

Silva piedāvā arī viesību un semināru telpas, kā arī galdu klāšanu klienta izvēlētajās telpās. Kā jau ierasts, ēdienkarti klients var sastādīt kopā ar pavāru, turklāt tā samērojama ar dažādu maksātspēju. Nebūt nav jāiztērē simtiem latu, lai viesus apsēdinātu pie bagātīgi klāta galda. Mazliet izdomas, mazliet mīlestības un mazliet drosmes – tas ir vajadzīgs, lai viesi būtu sajūsmā par lielisko maltīti, bet maciņā paliktu naudiņa arī citām vajadzībām.

Sandra Blūmane teic: "Visi laipni gaidīti Jelgavā un bistro Silva – būsiet labi paēduši un laimīgi!"

Svarīgākais