Jelgavas rotāšanai paredzēts tērēt vairāk nekā 15 tūkstošus latu

Jelgavas svētku rotāšanai šogad paredzēts tērēt vairāk nekā 15 tūkstošus latu bez pievienotās vērtības nodokļa, un pilsētā atradīsies trīs svētku egles, pavēstīja Jelgavas pilsētas domē.

Iecerēts, ka pilsētu dekorēs pašvaldības aģentūra "Pilsētsaimniecība" un svētku egli plānots iedegt 1.decembrī. Šogad pilsētā tiks dekorētas trīs pilsētas egles – Hercoga Jēkaba laukumā, Raiņa un Stacijas parkā.

Hercoga Jēkaba laukumā egle tiks dekorēta ar pagājušajā gadā iepirktajiem dekoriem, kas papildināti ar spuldzītēm krītošu lāsteku formā.

Savukārt Raiņa parka egli rotās Jelgavas mākslas skolas 3. klases audzēkņu radošie darbi par tēmu sniega sievas un sniega vīri. Dekori šūti no auduma, kas pildīts ar putuplasta bumbiņām, un dekorēti ar dažādām aplikācijām.

Raiņa un Stacijas parka eglēs būs uzstādītas arī virtenes, kas tika izmantotas iepriekšējos gados. Egles iedegs un izslēgs kopā ar ielas apgaismojumu.

Tāpat koku stumbrus gar Lielo ielu pie pilsētas domes ēkas plānots dekorēt ar gaismas sietiem, savukārt Lielupes un Driksas tiltu apgaismes balstus – ar iepriekšējo gadu dekoriem "Zvaigznes".

Paredzēts arī, ka svētku laikā Hercoga Jēkaba laukumā būs uzstādīti trīs baltie leduslāči,stilizētas eglītes un sniega bumbas.

Kopējās plānotās svētku izmaksas ir 15 717 latu bez pievienotās vērtība nodokļa.

Svarīgākais