Jelgavā iereibuši vīrieši vizinās ar zagtu auto

Jelgavā, Vārpu un Pulkveža Brieža ielas krustojumā, otrdien apturēta kāda automašīna aizdomās par tās vadītāja braukšanu reibumā; auto izrādījies zagts.

Patrulējot uz Meiju ceļa, pamanīta automašīna "Volkswagen", kuras pārvietošanās stils radījis aizdomas par šofera reibumu. Kad likumsargi apturējuši auto, tā vadītājs meties bēgt, bet automašīnas salonā palikuši vēl divi vīrieši, kuri arī bijuši acīmredzamā alkohola reibumā. Kad aizturēts bēgošais automašīnas vadītājs, arī viņš izrādījies iereibis.

Apskatot automašīnu, radušās arī aizdomas, ka braucamais nozagts – tam bijis nolauzts durvju rokturis un aizdedzes strāvas vadi. Izsaukta Valsts policija.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde aģentūrai BNS pavēstīja, ka automašīna tiešām bijusi nozagta, par to sākts kriminālprocess.

Noskaidrojies arī, ka 1983.gadā dzimušais vīrietis auto vadījis 1,61 promiles reibumā.

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija aicina Sociālo un darba lietu komisiju pārskatīt grozījumu par alkohola pieejamības ierobežošanu spēkā stāšanās termiņu, lai tie stātos spēkā jau nākamā gada 1.janvārī.

Svarīgākais