Savāc 1200 parakstu ar prasību atkāpties Jelgavas novada domei

Saistībā ar Jelgavas novada domes vadītāja Ziedoņa Caunes (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS) iespējamo dalību nelikumīgās medībās un citu deputātu bezdarbību šajā jautājumā novada iedzīvotāji savākuši aptuveni 1200 parakstu ar prasību Jelgavas novada domei atkāpties, aģentūrai BNS pastāstīja Jelgavas novada aktīvists Kārlis Rimša.

Savāktos parakstus nākamnedēļ plānots iesniegt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Rimša norādīja, ka nav jēgas iesniegt parakstus novada deputātiem, kas nevēlas vērtēt sava priekšsēdētāja rīcību, un tieši tāpēc tiek cerēts uz VARAM un Raimonda Vējoņa (ZZS) palīdzību šajā jautājumā.

"Daudzi iedzīvotāji vēlas arī rosināt izmaiņas likumā, lai iedzīvotājiem tiktu atvieglota iespēja atsaukt domes deputātus starp vēlēšanām," klāstīja Rimša.

Jau vēstīts, ka ideja vākt parakstus ar aicinājumu atkāpties novada domei radās pēc 11.martā notikušās iedzīvotāju tautas sapulces, kurā iedzīvotāji pauda nosodījumu novada priekšsēdētājam Caunem (ZZS) par iespējamo dalību nelikumīgajās medībām Platones pagastā, kā arī citiem deputātiem par bezdarbību šajā jautājumā.

Savukārt pagājušās nedēļas beigās Jelgavas novada deputāti iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei ("Vienotība") un Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšniekam Haraldam Laidiņam nosūtīja vēstuli, kurā lūdz ātrāk sniegt izmeklēšanas laikā konstatēto informāciju, lai viņi varētu izvērtēt domes priekšsēdētāja Caunes (Zaļo un zemnieku savienība) dalību nelikumīgajās medībās.

Latvijā

Latvijas Studentu apvienība (LSA) šodien sarunās ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Finanšu ministrijas (FM) pārstāvjiem vienojusies par kompromisu nākamgad palielināt "Studētgoda" stipendiju no 175 uz 180 eiro, palielinot arī stipendijas pretendentu maksimālo ienākumu slieksni, aģentūrai LETA pavēstīja LSA pārstāve Evelīna Tīna Circene.

Svarīgākais