Parex banka iedarbina vērienīgu uzņēmumu apkalpošanas programmu

© Ojārs Lūsis

Akcijā Uzslavē labu servisu Parex banka saņēmusi apbalvojumu finanšu nozarē – labus vārdus par augsto apkalpošanas kvalitāti izteikuši 23 917 klientu. Viņi īpaši atzinīgi novērtējuši klientu apkalpošanas speciālistu individuālo un laipno attieksmi.

Situācija Parex bankā stabilizēta, un atgūta klientu uzticība. Lai veicinātu jaunu juridisko klientu piesaisti, Latvijas lielākajās Parex bankas filiālēs ir izveidota jauna amata vieta – uzņēmumu apkalpošanas menedžeris. Jelgavā šajā amatā darbu uzsākusi Zane Ozoliņa, kura saka: "Līdz restrukturizācijai Parex bankas prioritāte bija privātpersonu apkalpošana. Protams, kvalitatīvus pakalpojumus saņēma arī juridiskie klienti, taču sadarbība ar viņiem nebija pietiekami aktīva. Mans uzdevums ir sniegt pilnvērtīgu informāciju par bankas darbības rādītājiem, izskaidrot piedāvāto produktu priekšrocības saistībā ar uzņēmuma darbības veidu, darbinieku skaitu un naudas plūsmu. Sadarbības uzsākšanai banka piedāvā divu veidu Uzņēmuma pakalpojumu komplektus, kuros ietilpst norēķinu konts, karte, internetbanka, sms banka un autorizācijas ierīces internetbankas lietošanai. Katra saruna ar esošo vai potenciālo klientu ir pilnīgi individuāla – tiek apspriestas uzņēmuma vajadzības, kurām mēs piemeklējam izdevīgākos risinājumus. Katrs uzņēmums ir ar savu darbības specifiku, tāpēc ir pašsaprotams, ka piedāvājumam jābūt individuālam. Mūsu lielākā vērtība ir klients, tāpēc sniedzam tādu atbalstu, kāds klientam nepieciešams tieši šobrīd." Parex banka uzņēmumu kreditēšanu atsāks pēc bankas sadalīšanas, tāpēc aktīvi notiek sagatavošanās darbi – noslēgts līgums ar Eiropas Investīciju banku par 100 miljonu eiro piešķiršanu, kuri tiks izsniegti Latvijas mazajiem un vidējiem uzņēmumiem. "Mums ir ļoti labi noguldījumu produkti, kas piemēroti katra noguldītāja vajadzībām. Praktiski katram gadījumam var piemeklēt visizdevīgāko uzkrājumu veidu, arī procentu likmes mums ir konkurētspējīgas un vienas no augstākajām tirgū," skaidro uzņēmumu menedžere.

Viens no jaunākajiem un naudas uzkrāšanai efektīvākajiem produktiem ir 3D krājkonts. Kontā ieskaitītā naudas summa sāk pelnīt jau ar pirmo dienu un pirmo santīmu. Jo ilgāk nauda tiek glabāta kontā, jo lielāki procenti tiek aprēķināti un mēneša beigās pieskaitīti pamatsummai. Kā viens no svarīgākajiem argumentiem, kāpēc izvēlēties tieši 3D krājkontu, jāatzīmē naudas pieejamība. Visbiežāk no krājkonta naudu var noņemt bez komisijas maksas tikai tad, ja nepieciešamo summu klients piesaka 7 dienas iepriekš, taču no 3D konta to var izdarīt 3 dienu laikā. Šāda sistēma īpaši izdevīga gadījumos, kad nepieciešamību pēc līdzekļiem iepriekš grūti prognozēt. Popularitāti iekarojis arī Express termiņdepozīts, kas piedāvā plānotos nopelnītos procentus izmaksāt jau termiņa sākumā. Savukārt FLEX depozīts paredz iespēju mainīt valūtu vai papildināt depozīta summu noguldījuma termiņa laikā.

Zane Ozoliņa iesaka: "Parex bankai ir daudz ļoti labu tradīciju, un tā tiek augstu vērtēta pasaules finanšu tirgos, tāpēc katram uzņēmējam vajadzētu iepazīties ar mūsu piedāvājumu – atnākt uz banku un aprunāties. Ļoti iespējams, ka varam piedāvāt vēl labāku servisu, vēl augstāku pakalpojumu kvalitāti un izdevīgākus produktus, jo svarīgi, lai klientiem būtu vēlme veidot sadarbību ilgtermiņā.

Svarīgākais