Pilsētas pasāža realizē sociālus projektus

© Ojārs Lūsis

"Mēs ļoti vēlamies, lai cilvēks, atnākot uz Pilsētas pasāžu, justos labi – lai atrastu sev piemērotāko pirkumu vai pakalpojumu, kā arī daudz darām, lai vide radītu pozitīvas emocijas," stāsta tirdzniecības centra Pilsētas pasāža direktore Kristīne Breiere.

Strādājot jau piekto gadu, Pilsētas pasāža kļuvusi par daudzfunkcionālu centru, kurā tiek organizētas izstādes, bērnu un pieaugušo radošās darbnīcas un pat notiek starptautiski pasākumi. Kristīnei Breierei spilgtā atmiņā palicis starptautiskais mācību firmu festivāls, kurā piedalījās mācību firmas no Latvijas, Lietuvas Igaunijas, Norvēģijas, Somijas un Nīderlandes. Katra komanda prezentēja savu projektu un vadītāja atzīst: "mums, pieaugušajiem atliek vien mācīties no jauniešiem, kam ir unikālas idejas, spēja tās realizēt un pārdot". Savukārt Ziemassvētku laikā atsaucību guva radošās darbnīcas, kurās mākslinieku uzraudzībā tapa puzuri un citi telpu rotājumi, tāpēc nolemts šovasar turpināt iesākto tradīciju un organizēt pat dienas nometnes – radošās darbnīcas bērniem. Bērni ar prieku uztver jebkuru aktivitāti, pat literatūras un poēzijas stundās dzejnieces Guntas Micānes vadībā, bija daudz dalībnieku. Vienā no brīvajām telpām drīzumā tiks atklāta vietējās mākslinieces Ludmilas Grīnbergas pastāvīgā ekspozīcija, bet Mākslas skolas audzēkņu darbi nu jau kļuvuši par neatņemamu interjera sastāvdaļu.

Vaicāta par galveno Pilsētas pasāžas uzdevumu, proti, būt tirdzniecības centram, projektu vadītāja akcentē: "Lai arī iedzīvotāju pirktspēja ir kritusies, apmeklētāju skaits lielos vilcienos ir palicis iepriekšējais – vērojams tikai neliels kritums, taču šomēnes jau iezīmējas pozitīvākas tendences. Esam priecīgi, ka mūsu veikalā tirdzniecību uzsākušu vairāki vietējie uzņēmēji, ražotāji. Piena un maizes nams Daugava lieliski realizē savu izstrādājumu pārdošanas projektu, gaļas veikals Marno piedāvā lieliskus gaļas izstrādājumus, firmas Deniels somu un galantērijas preču veikals pakāpeniski kļūst arvien populārāks. Mums ir daudz iemeslu priekam, ceram, ka prieku gūsiet arī jūs!"

Svarīgākais