Pirmajai interneta aptiekai gada jubileja

© Ojārs Lūsis

Kopš Latvijā zāles, slimnieku kopšanas līdzekļus, kosmētiku un citas aptiekas preces var iegādāties arī internetā, ir pagājis gads. Šo iespēju piedāvā aptieku tīkls Pils aptiekas, un interneta vidē tā atrodama adresē www.pilsaptieka.lv.

SIA Pils aptiekas valdes locekle Dina Kurzemniece atzīst, ka vēl pāragri spriest par interneta aptiekas darbību no biznesa viedokļa, bet kā sociāls projekts, kas daudziem atvieglo komunikāciju ar farmaceitiem un sev piemērotu preču atrašanu, tas pilnā mērā sevi attaisno. Lai padarītu viegli saprotamu interneta aptiekas navigāciju un vajadzīgās preces atrašanu, daudz darba ieguldīts medikamentu un citu preču grupēšanā un atbilstoša sortimenta sastādīšanā, notikušas sarunas ar ražotājiem un vairumtirgotājiem par izdevīgākiem iepirkuma noteikumiem, lai interneta aptiekā preces būtu vismaz par 10% lētākas. Sortiments atbilstoši pircēju vēlmēm tiek regulāri papildināts. Kā ļoti būtiskas jāpiemin komunikāciju iespējas ar farmaceitu klientam izdevīgā laikā. Ar viņu var kontaktēties skype, pa e-pastu vai telefonu. Dina Kurzemniece vēlreiz uzsver farmaceita konsultāciju nozīmi, jo tikai ar farmaceita palīdzību var piemeklēt tieši to medikamentu, kas ir vispiemērotākais katrai situācijai. Izvēlēto preci var saņemt vai nu Pils aptiekā, vai arī tā tiks piegādāta ar kurjeru.

Savu sociālo atbildību Pils aptieka realizē ne tikai internetā, bet arī aptiekās Rīgā,

Jelgavā. Lielākajās ir iekārtotas speciālas telpas, kas paredzētas ekspresdiagnostikas veikšanai. Kā jau daudzviet, asinsspiediena mērīšana un cukura noteikšana asinīs ir iespējama katru dienu aptiekas darba laikā, taču Pils aptiekas projektu veidā piedāvā arī kaulu blīvuma mērīšanu, sirds ritma noteikšanu, aknu funkciju pārbaudi, holesterīna līmeņa noteikšanu, acu spiediena mērīšanu. Pieminētie pakalpojumi Pils aptieku klientiem ir bez maksas. Aptieku tīkla vadītāja atgādina: "Mūsu mērķis ir rūpēties par cilvēka fizisko, garīgo un sociālo veselību. Tāpēc nepieciešama arī kompleksa pieeja aptiekas darba organizēšanā. Mūsu centieni vainagojas panākumiem, un bieži dzirdam paldies, esam labi novērtēti un saņēmuši atzinību no dažādiem cilvēkiem un amatpersonām."

10. maijā Zaļajā aptiekā Lielajā ielā 36 un 19. maijā Pils aptiekā Akadēmijas ielā 2 noritēs holesterīna līmeņa un sirds ritma ekspresdiagnostika. Savukārt jūnijā ieplānotas redzes un acu pārbaudes. Lūdzam iepriekš pierakstīties aptiekā pie farmaceita.

Svarīgākais