Evopipes uzņem apgriezienus

© Ojārs Lūsis

"Evopipes ir modernākais plastmasas cauruļu ražošanas komplekss Eiropā, optimāls cauruļu ekstrūzijas tehnikas un tehnoloģijas pēdējo sasniegumu apvienojums. Evopipes ir spilgts plastmasas cauruļvadu evolūcijas rezultāts visās tās izpausmēs," lasāms Jelgavas uzņēmuma mājas lapā.

Rūpnīcā ražo caurules, ko izmanto ūdens un gāzes apgādē, kanalizācijas sistēmās, drenāžai, elektroinstalācijas un infrastruktūras kabeļu un optisko kabeļu aizsardzībai. Ražošanā tiek izmantotas jaunākās tehnoloģijas, kas nodrošina augstu izstrādājuma kvalitāti un lielu saražotā apjomu. Rūpnīcā uzstādītas piecas cauruļu ražošanas tehnoloģiskās līnijas, kuras izceļas ar augstu ražīgumu, atsevišķus produktu tipus ir iespējams ražot līdz pat 35 metriem minūtē. Ražošanas process ir automatizēts, kas paaugstina ražošanas efektivitāti un nodrošina izmaksu optimizāciju, kā arī atbilst visiem tīras vides saglabāšanas kritērijiem. Šobrīd uzņēmumā četrās maiņās nodarbināti 52 cilvēki, taču uzņēmuma priekšsēdētājs Edgars Viļkins (attēlā) lēš, ka drīzumā vajadzēs vēl četrus darbiniekus, jo pasūtījumu apjoms pieaug. Jau tagad rūpnīca strādā nepārtrauktā režīmā, arī brīvdienās. Apmēram 70% no saražotā tiek eksportēts, turklāt eksporta īpatsvaram ir tendence pieaugt.

Tiekoties ar uzņēmējiem, vides ministrs Raimonds Vējonis aicināja atbalstīt vietējo ražotāju un projektu realizācijā izmantot Evopipes ražotās caurules. Jāatzīmē, ka Latvijā nav cita uzņēmuma, kurš ražotu šāda tipa caurules, tāpēc pamatā tiek izmantoti importētie materiāli. Lielai daļai šo projektu caurules piegādā arī Evopipes. Edgars Viļkins uzsver: "Mēs piedāvājam visaugstākās kvalitātes produktus un esam ar to iepazīstinājuši arī nozares speciālistus, kuri apstiprina mūsu produkcijas kvalitatīvās īpašības. Ceram, ka nākotnē arvien vairāk vietējie ūdenssaimniecību projektu realizētāji un būvnieki izvēlēsies Latvijā ražotus produktus.

Svarīgākais