Miera un labsajūtas Oāze

Jau senie filozofi ir teikuši, ka viens no labsajūtas pamatiem ir miers... miers dvēselē, miers vidē un apkārtējos cilvēkos, estētisks interjers, laba maltīte un draudzīgs apkalpojošais personāls, kas liek justies kā oāzē tuksneša vidū. Tieši tāds ir jaunais restorāns Oāze.

Restorāna īpašniece Vita Grebska, vaicāta, vai nav pārāk liela avantūra šajā ekonomiski saspringtajā laikā atvērt jaunu sabiedriskās ēdināšanas vietu, saka: "Esam patīkami pārsteigti, ka mūsu restorāns, kuram dots zīmīgais nosaukums Oāze, ļoti ātri iekaroja apmeklētāju simpātijas. Katram sīkumam ir sava nozīme, un, tikai sasummējot interesantu un labu ēdienkarti, lieliskus pavārus, smaidīgus bārmeņus un profesionālas viesu apkalpotājas, pievienojot arī radošo garu un netradicionālus risinājumus, var sasniegt labus rezultātus."

Oāzes ēdienkarte tiek pieskaņota sezonai un klientu vēlmēm – tagad ļoti pieprasīti ir zivju produkti, turklāt ne tikai tie, ko saldētā veidā var iegādāties lielveikalos, bet tie, kas tikko no upēm un ezeriem nākuši – tagad taču ir samu un līņu laiks, tāpēc pusdienās vai vakariņās droši var vaicāt pēc šodien ķertas zivs, kas nule kā noņemta no pannas. Arī citu ēdienu pagatavošanai pārsvarā tiek izmantoti apkārtējās zemnieku saimniecībās augošie labumi – kartupeļi, bietes, burkāni, kāposti, ziedkāposti, zaļumi, pupas, zirņi un viss cits, kas vien Latvijā var izaugt. Laba sadarbība izveidojusies ar vietējiem uzņēmumiem Gaļas nams un Pļehanova uzņēmums, kuri uzņēmušies apgādāt kafejnīcu ar visu veidu svaigu gaļu.

Jāteic, ka, mainoties laikiem, laba restorāna panākumi saistās ne tikai ar ēdienu, bet arī atmosfēru un mūziku. Katru piektdienas vakaru Oāzē ir deju vakari – spēlē vietējie muzikanti, un dančos kopā griežas septiņdesmitgadnieki un divdesmitgadīgie. Saimniecei īpašs prieks, ja jaunie un vecie visi vienā ritmā izkustina kājas un griež piruetes. Plānots pieaicināt ne tikai vietējos mūziķus, bet arī Latvijā populāras grupas – Credo jau bijis, un Guntis Veits bijis lielisks ne tikai kā mūziķis, bet arī draudzīgs un atvērts katram, kurš vēlējās vienkārši aprunāties. Laikam jau arī mūziķi prot novērtēt neliekuļotu laipnību un īpašo miera un labsajūtas auru, ko izstaro Oāze!

Papildus visam iepriekš minētajam Oāzes komanda ir gatava klāt galdus svinībām un organizēt kāzas, izbraukumos paēdināt pat astoņus tūkstošu cilvēku arī nav problēma, jo tieši ar šādu darbību Vita sākusi strādāt sabiedriskās ēdināšanas jomā. Savukārt Oāzē padomāts arī par steidzīgajiem – pusdienlaikā spēkā pusdienu ēdienkarte par īpaši izdevīgu cenu, un vairāki darba devēji jau noslēguši līgumus par darbinieku ēdināšanu. Ļoti svarīgi, lai arī mazajiem būtu pa prātam ēdiens, ko piedāvā Oāze. "Mēs zinām, ka bērni ēd ar acīm, tāpēc svarīgi, lai maltīte būtu skaisti izdekorēta un apetīti rosinoša. Jēkabpilieši to ir novērtējuši, un svētdienās maltīti labprāt ietur ģimenes ar bērniem," stāsta Vita.

Pilnu priekšstatu par restorānu var gūt tikai tad, kad apskatīts skaistums, kas paveras aiz loga pagalma pusē – ainava aizrauj elpu un liek aizmirst par ielas steigu un dunu. Jau šovasar saimniece gribēja izbūvēt terasi upes pusē, diemžēl banka tik nelielam projektam naudu nedeva. Tā nu terases izbūve un teritorijas labiekārtošana atlikta uz nākamo gadu. Būs jābrauc ciemos atkal!

Svarīgākais