PITEC Jēkabpils filiālei jauna mājvieta

© Ojārs Lūsis

Profesionālās izglītības, tālākizglītības un eksaminācijas centra (PITEC) darbības pamatvirziens ir izglītojošā darbība, lai nodrošinātu iedzīvotāju iespēju paaugstināt profesionālās izglītības līmeni, apgūt jaunu profesiju vai apgūt darba tirgū aktuālās pamata prasmes.

Centram ir izveidotas filiāles Latvijas lielākajās pilsētās, un tajās ir izveidoti visi studijām nepieciešamie apstākļi un materiāltehniskā bāze. Pieejamības ziņā platu soli uz priekšu spērusi PITEC Jēkabpils filiāle – tagad tā atrodas pašā pilsētas centrā.

No vecajām telpām Mežrūpnieku ielā uz jauno adresi Pļaviņu ielā 51 PITEC Jēkabpils filiāle pārcēlusies nesen, bet ieguvumi jūtami jau tagad. «Cilvēkiem ir ērtāk mūs atrast, jo tepat blakus ir vecpilsētas laukums, centrālā iela. Pieaugusi arī cilvēku interese par iespējām pie mums mācīties,» stāsta filiāles vadītāja Lāsma Rubene.

Jēkabpils filiāle piedāvā plaša spektra izglītības programmas kvalifikācijas ieguvei, kā arī profesionālās pilnveides programmas un neformālās izglītības programmas. Sadarbībā ar Nodarbinātības valsts aģentūru (NVA) centrs īsteno izglītību ar kuponu bezdarbniekiem. «Bezdarbnieku skaits Jēkabpilī joprojām ir ļoti liels, lai gan pēdējā laikā situācija nedaudz uzlabojusies. Sāk atdzīvoties būvniecības nozare, tāpēc īpaši aktuāla ir izglītības programma Apdares darbu strādnieks,» saka L. Rubene. Viņa norāda, ka apmācības process ir nopietns un, lai kļūtu par sava amata meistaru, topošajiem speciālistiem jāapgūst ne tikai teorija un jāapmeklē praktiskās nodarbības, bet arī sekmīgi jāiziet prakse kādā uzņēmumā. Toties ir pilnīgi iespējams, ka par nākamo darbavietu kļūs tieši tā, kur izieta prakse. «Divus no mūsu kursantiem prakses vadītājs jau aicina darbā,» gandarīta ir L. Rubene. Studentu vidū pieprasītas ir arī tādas izglītības programmas kā grāmatvedība, projektu vadība un angļu valoda gan ar, gan bez priekšzināšanām, bet no specialitātēm – noliktavas pārzinis. Vienā grupā jābūt sešiem apmācāmajiem, bet, ja šo cilvēku skaitu uz vietas nav iespējams nokomplektēt, tiek meklētas citas iespējas. Jēkabpils filiālei ir laba sadarbība ar citām filiālēm, tāpēc izvēlēto programmu iespējams apgūt kādā no tām.

Svarīgākais