Jēkabpils dome turpina meklēt risinājumu kompensācijas izmaksai apšaudē cietušajiem policistiem

Jēkabpils pašvaldība turpinās meklēt risinājumus, lai spēļu zāles aplaupītāju aizturēšanā cietušajiem policistiem varētu izmaksāt kompensāciju.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Bite aģentūrai BNS paskaidroja, ka otrdien pašvaldība iepazinusies ar premjera oficiālo viedokli par to, ka Iekšlietu ministrijas piedāvātais risinājums finansiāla atbalsta sniegšanai cietušajiem policistiem ir neatbilstošs likumu prasībām.

Jēkabpils pilsētas pašvaldība neatkāpjas no solījuma palīdzēt cietušajiem policistiem un meklēs risinājumus, kā izmaksāt 3.marta lēmumā paredzēto naudu.

"Patlaban domes priekšsēdētājs ir uzdevis administrācijai meklēt risinājumus, lai pēc iespējas ātrāk to varētu izdarīt. Protams, ņemsim vērā arī šo premjera ieteikumus," paskaidroja Bite.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ("Vienotība") pirmdien aicinājis Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāju Leonīdu Salcēviču nodibināt pašvaldības apbalvojumu kompensācijas izmaksai Jēkabpils traģēdijā cietušajiem policistiem.

TV3 raidījums "Nekā personīga" svētdien ziņoja, ka birokrātijas dēļ spēļu zāles laupītāju aizturēšanas laikā cietušie Jēkabpils policisti nav saņēmuši solīto finanšu palīdzību ārstēšanai.

Jēkabpils pašvaldība gribēja ziedot katram tūkstoti latu. Kopā Jēkabpils apšaudē iesaistītajiem arī citiem likumsargiem dome grasījās izmaksāt 4,4 tūkstošus latu, taču saņēma ziņu no Rīgas, ka ziedot pašvaldība valsts policistiem nedrīkst, jo tas uzskatāms par interešu konfliktu.

Svarīgākais