Cēsis aicina uz Imantdienām

Cēsu Pils parka estrādē sestdien notiks tradicionālās "Imantdienas", kuru rīkotāji šogad sola vairākus īpašus viesus un muzikālus pārsteigumus, tostarp paša komponista Imata Kalniņa kāpšanu uz skatuves un trīsdaļīgu koncertu.

Imantdienas šogad noritēs Kalniņa 70.dzimšanas dienas zīmē.

Pēc vairāku gadu pauzes šogad "Imantdienās" grupas "Turaidas Roze" sastāvā pie taustiņistrumentiem muzicēs arī pats komponists, īpaši Cēsu Pils parka estrādei piemērotā uzvedumā varēs noskatīties un noklausīties rokoperas "Ei, jūs tur!" iestudējumu ar Ditu Lūriņu un Martu Kristiānu Kalniņu galvenajās lomās, savukārt koncerta trešajā daļā kopā ar grupu "Autobuss debesīs" uzstāsies viesi.

Īpaši intriģējošs tiek solīts aktrises Veronikas Plotņikovas priekšnesums, kura dziedās Kalniņa mūziku franču valodā. Savukārt Gvido Linga ļaus atcerēties 90. gadu komponista dziesmu izlasi, kur tolaik ar plašiem panākumiem dziedāja dziesmas "Dzeguzes balss" un "Melnā aronija".

Atsveišķu priekšnesumu sadatavojis arī Goran Gora, piešķirot Kalniņa mūzikai citādu skatījumu. Viņa izpildījumā skanēs "Es redzēju sapnī" un vēl citas komponista dziesmas.

Koncerta trešajā daļā uzstāsies arī Rēzija Kalniņa un Marts Kristiāns Kalniņš, bet noslēgumā iecerēta sadziedāšanās, piedaloties viesiem.

Svarīgākais