Mūkot no stundām, pusaudzis izlec pa logu un salauž kāju

Cēsīs kādam pusaudzim neveiksmīgi beidzies plāns aizmukt no stundām – lecot pa skolas 2.stāva logu, viņš lauzis papēža kaulu, aģentūra BNS uzzināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Ātrā palīdzība 15 gadu veco puiku nogādājusi slimnīcā.

Ventspilī 12 gadu vecs zēns nokritis, skeitparkā braucot pa rampu. Viņš nogādāts slimnīcā ar galvas un sejas sasitumiem. Savukārt Saldū 13 gadu vecs puisis nokritis no velosipēda un guvis virspusējas brūces. Mediķi viņu nogādājuši tuvējā traumpunktā.

NMPD mediķiem kārtējo reizi vajadzējis sniegt palīdzību applaucējumus guvušam bērniņam. Šoreiz nelaime notikusi Daugavpilī, kur gadu un mēnesi vecs mazulis uzrāvis sev virsū verdošu tēju un applaucējis kaklu, rokas un sānus.

Alojas novadā 56 gadus vecs vīrietis guvis elektrotraumu, ar urbi nejauši trāpot sienā esošam elektrības vadam. Strāvas trieciens vīrietim radījis plaukstu un pirkstu apdegumus, viņš ievietots slimnīcā.

Pagājušajā diennaktī cietuši arī divi iereibuši motocikla un velosipēda vadītāji. Rēzeknes novadā garāmgājēji pamanījuši grāvī guļam motociklu un tā vadītāju. Izsauktie mediķi konstatējuši, ka vīrietis ir diezgan stiprā alkohola reibumā. Cietušais ar smadzeņu satricinājumu nogādāts slimnīcā.

Savukārt Liepājā 45 gadus vecs vīrietis dzērumā braucis pāri dzelzceļa pārbrauktuvei, taču velosipēda riepa iesprūdusi starp sliedēm un braucējs apmetis kūleni. Vīrietis ar galvas sasitumu nogādāts slimnīcā.

Jau vēstīts, ka mediķu palīdzība bija nepieciešama arī kādam vīrietim Daugavpils pusē, kuru sakodusi čūska pēc tam, kad viņš to visu dienu bija turējis ieslodzītu burkā.

NMPD mediķi pagājušajā diennaktī devušies kopumā 1321 izsaukumā.

Svarīgākais