Cēsu apkaimē sniega sega pieaugusi par 9 līdz 19 centimetriem

Priekuļu novērojumu stacijā, kas atrodas netālu no Cēsīm, sniega sega kopš 25. marta pieaugusi par 9 līdz pat 19 centimetriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Vietām Vidzemē sniega sega ir vēl biezāka. Alūksnē vidējais sniega segas biezums otrdienas rītā bija 30 cm, Valkā - 31 cm. Zosēnos sniega sega pirmdien pieaugusi par pieciem centimetriem, sasniedzot 24 cm. Savukārt Siguldas apkaimi klāj aptuveni 40 cm dziļa sniega kārta.

Daugavpilī un Zvejniekciemā sniega segas biezums otrdienas rītā bija deviņi centimetri, bet Rūjienā un Skrīveros - 12 cm. Kurzemē, kur pirmdienas rītā no jauna izveidojās 1-6 cm bieza sniega kārtiņa, sniegs no laukiem lielākoties ir nokusis, taču Kurzemes dienvidrietumu daļā otrdienas rītā vietām atkal snieg.

Zemākā gaisa temperatūra Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā naktī uz otrdienu reģistrēta Madonā, kur termometra stabiņš noslīdēja līdz -9,2 grādiem. Daugavpils un Skrīveru meteoroloģiskajā stacijā minimālā gaisa temperatūra bija -8,8 grādi. Latvijas lielākajā daļā temperatūra pazeminājās līdz -3..-8 grādiem.

Svarīgākais