Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Reģionos \ Cēsis

Labs sākums biznesam – inkubators Magnuss

No mazas zīles izaug liels ozols – to zina visi. Taču, kā no labas idejas izveidot dzīvotspējīgu uzņēmumu, mums daudziem vēl jāmācās.

Labs palīgs ir biznesa inkubatori, kuros tiek sniegts pilns jauno uzņēmēju atbalsta komplekss – sākot ar zemu telpu nomas maksu, grāmatvedības un juristu pakalpojumiem līdz pat speciālistu un praktiķu konsultācijām.

Biznesa inkubatoru izveidošanu dažādās Latvijas pilsētās atbalsta ES fondi, bet Latvijā par šo fondu lietderīgu apguvi atbild Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra. Pirms gada pirmajiem uzņēmējiem savas durvis vēra biznesa inkubators Magnuss, lai palīdzētu cēsniekiem veidot savus uzņēmumus un virzīt tos uz panākumiem un ilgtermiņa darbību. "Reizēm pietiek tikai ar izpratni un labu padomu, lai cilvēks uzdrošinātos veidot savu uzņēmumu un uzsāktu aktīvu biznesa darbību. Vienus pārliecināt ir vieglāk, citus grūtāk," stāsta Magnusa valdes loceklis Agris Lapiņš. Cēsu inkubators labprāt uzņem visus, kuri grib darboties biznesa jomā, – te netiek šķirots, vai jaunais uzņēmums nodarbinās divus, desmit vai 100 cilvēkus, katrs centiens ir apsveicams, tikai vajag profesionālu padomu un palīdzību. "Cēsīs mums ir vairāki mazie veiksmes stāstiņi. Piemēram, divas konditores, kas savulaik savās virtuvēs cepa kūkas un gatavoja marcipāna figūriņas, tagad atvērušas savu kafejnīciņu Vinetas un Allas kārumlāde un pieņem pasūtījumus. Darba viņām pilnas rokas! Prieks arī par SIA Patte, kuru dibinājusi Mākslas akadēmijas absolvente Laura Danilāne. Izstrādājumi ir unikāli – no ekoloģiskas vilnas adītas rotaļlietas un citas lietas! Gribu atzīmēt arī DatNet – šī informācijas tehnoloģiju kompānija sniedz plašu pakalpojumu klāstu un attīstās ne tikai skaitliski, bet arī saturiski."

Biznesa un inovāciju inkubators atvērts pirms gada un jau uzņēmis 35 jaunos uzņēmumus – astoņi no tiem jau devušies patstāvīgā dzīvē. Līdz 2014. gadam inkubatorā ieplānots uzņemt ap 100 jauno uzņēmēju. "Neļaujiet savām idejām izgaist vējā, – jautājiet, un mēs palīdzēsim," teic Agris Lapiņš.