Top izstāde Cēsu uzņēmējs 2010

© Ojārs Lūsis

Patlaban notiek sagatavošanās darbi ikgadējai izstādei Cēsu uzņēmējs, kas Cēsu pilsētas sporta kompleksā notiks 3. un 4. septembrī. Šī ir tradīcijām bagātākā un lielākā ar uzņēmējdarbību saistītā izstāde Vidzemē, kas šogad notiks jau sešpadsmito reizi.

"Veiksmīgai attīstībai un novada izaugsmei ir ļoti svarīgi strādāt visiem kopā: pašvaldībai ar uzņēmējiem, kā arī biznesam un dažādām organizācijām ir jāpienāk vēl tuvāk saviem klientiem," saka Cēsu novada domes priekšsēdētāja vietnieks un izstādes darba grupas vadītājs Jānis Rozenbergs. Izstādes mērķis ir būt par sadarbības platformu Cēsu un visas Vidzemes uzņēmējiem, tāpēc kopā ar ārvalstu vēstniecību, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvjiem tiek organizēta konference, kuras galvenā tēma ir eksporta veicināšana un dažādu sadarbības projektu īstenošana.

"Esam konstatējuši, ka vietējie uzņēmēji bieži vien nezina, ko ražo, pārdod vai kādus pakalpojumus sniedz cits viņu kolēģis vai kaimiņš tepat novadā," secina J. Rozenbergs. Tāpēc izstādes Cēsu uzņēmējs 2010 pirmajā dienā uzmanības centrā būs uzņēmēju savstarpējo kontaktu veicināšana, bet izstādes otrā diena sagādās daudz interesantu pārsteigumu cēsniekiem un viesiem: būs iespēja iegādāties rudens labumus ražas svētkos, bērnu zonā notiks aizraujošas atrakcijas mazākajiem apmeklētājiem, darbosies vintage (laika pārbaudītu mantu, relikviju un citu senlietu) tirdziņš, kā arī būs retro automobiļu un motociklu skate. Apmeklētāji varēs iegūt informāciju par interešu izglītības iespējām Cēsīs un tuvākajos novados. Izstādes laikā notiks arī balvas Cēsu uzņēmējs pasniegšana.

Kā ik gadu, tiks izveidots Cēsu uzņēmēja katalogs, – šogad arīdzan elektroniska kataloga versija, kas būs pieejama internetā.

Pieteikšanās izstādei notiek elektroniski līdz 13. augustam, aizpildot anketu www.bizness.cesis.lv vai rakstot uz epastu cesu.uznemejs@gmail.com.

Latvijā

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.

Svarīgākais