Latvijas nafta ceļā uz pozitīvām pārmaiņām

© Ojārs Lūsis

Latvijas naftas degvielas uzpildes stacijas tuvākajos gados pārvērtīsies līdz nepazīšanai, kļūstot par nopietnu konkurentu šā brīža degvielas tirgus līderiem.

Patlaban Latvijā ar zīmolu Latvijas nafta ir izvietota 31 degvielas uzpildes stacija (DUS) un trīs naftas bāzes: Cēsīs, Rēzeknē, Liepājā. Lai gūtu cerētos panākumus, daudz darba un investīciju tiek ieguldīts darbinieku komandas veidošanā. "Piesaistām labākos un spējīgākos nozares speciālistus, jo priekšā stāv nopietns darbs. Gribam no pašiem pamatiem mainīt uzņēmuma darbības struktūru, attieksmi pret klientiem, piedāvāto servisu," norāda mazumtirdzniecības un attīstības direktors Alvis Blankenfelds.

Uzņēmuma vadība lielākā vai mazākā mērā ieplānojusi rekonstruēt visas Latvijas naftas DUS, pirmām kārtām uzmanība tiks veltīta tehnoloģijām, kas ne tikai uzlabos klientu apkalpošanas servisu, bet galvenais – būs drošas un samazinās iespējamos vides piesārņojuma riskus. A. Blankenfelds: "DUS rekonstrukcija ir darba un finanšu ietilpīgs process. Lielāko daļu ieguldītās naudas klients neredz, jo infrastruktūra atrodas zem zemes, bet tieši tā ir drošības garants videi.

Šobrīd mēs veicam uzlabojumus arī tajā sadaļā, kas tiešā veidā atsaucas uz klientu servisu – pirmkārt, tiek pievērsta īpaša uzmanība sūkņu kalibrācijai, lai klienta bākā tiktu ieliets tieši tik liels degvielas daudzums, par kādu tas samaksājis. Otrkārt, strādājam pie degvielas kvalitātes, ieviešot jaunu laboratoriju kontroles sistēmu. Kā trešo gribu minēt veikalu attīstību – plašs sortiments, salīdzinoši zemas cenas, mūsdienīgs iekārtojums. Un, protams, tas viss nebūtu nenieka vērts, ja apkalpojošais personāls neatbilstu mūsu izvirzītajam mērķim – būt par kvalitatīvu pakalpojumu sniedzēju ar vidēji zemu cenu politiku. Izmantojot situāciju, gribu aicināt iegriezties mūsu DUS Berģos, kas pirms trim gadiem ir rekonstruēta un nupat arī pilnveidota. Novērtējiet mūsu veikala piedāvājumu – kafija ir ļoti garšīga un daudz lētāka nekā citviet. To pašu var teikt par sviestmaizēm. Cēsnieki – jums ir pa ceļam Berģu DUS!"

Viena no Latvijas naftas naftas bāzēm atrodas Cēsīs, tuvu pilsētas centram, tāpēc tās rekonstrukcija ir viens no aktuālākajiem jautājumiem, ko risina uzņēmuma vadība. Šobrīd tiek inventarizētas visas DUS un naftas bāzes, plānotas investīcijas un darbu secība, sākot ar objektiem, kuros ir vislielākais apgrozījums un vislielākais vides apdraudējuma risks.

Latvijā

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.

Svarīgākais