Sajūtas, ko rada vēsture un izsmalcinātība

Krievijas Ķeizariene Katrīna II ir atstājusi nozīmīgu ietekmi uz Latvijas vēsturi un arhitektūru – šķiet, Latvija bija Krievijas galmam viena no iecienītākajām vietām, kur saviem favorītiem dāvāt zemes un pilis.

Paldies Katrīnai arī par spilgtāko klasicisma stila arhitektūras pieminekli Latvijā – Mežotnes pili. Mežotnes pils ir atvērta arī tūristiem – var doties ekskursijās pa pili, parku, tuvāko apkārtni. Tiem, kuri šeit vēlas uzturēties un izbaudīt visu, ko sniedz 19. gadsimta pils, piedāvājumā ir viesnīcas numuriņi – iekārtoti atbilstoši pils vēsturiskajam statusam un mūsdienu izpratnei par komfortu. Katrai istabiņai dots savs nosaukums un tās interjers ir ekskluzīvs, piemēram,

Doroteja, Jaukās atmiņas, Ziedonis, Jūgendstils, Ceļotājs u.c. Kopumā viesnīcā ir 36 vietas, bet nepieciešamības gadījumā vietu skaitu var palielināt. Viena nakts pils noskaņās maksā, sākot no 35 latiem par numuriņu (cenā iekļautas arī brokastis). Mežotnes pils menedžere Anda Cīrule stāsta: «Mūsu pilī ierodas daudz ārvalstu viesu – visvairāk ir lietuviešu un vāciešu. Jāteic, ka vācu cilvēkiem šī pils ir ļoti mīļa un arhitektūra pazīstama, jo arī Vācijā ir daudz klasicisma stila ēku. Jāteic paldies mūsu sadarbības partneriem – tūrisma aģentūrām, kuras mūsu pili ir iekļāvušas tūrisma maršrutos.»

Mežotnes pils ir romantikas sala jebkuros laikos – ja vēlaties savam mīļotajam

cilvēkam sniegt nebijušas sajūtas, tad kopā jādodas uz Mežotni: pils piedāvā romantiskas nedēļas nogales Amora bulta, Afrodītes skūpsts u. c. ar nakšņošanu senatnīgā numuriņā, vakariņām sveču gaismā pils restorānā un relaksāciju saunā. Lieliski Mežotnes pilī izdodas sanāksmes, semināri, darījumu tikšanās, prezentācijas (iespēja izvēlēties piemērotāko telpu ar dalībnieku skaitu līdz 200 cilvēkiem). Pils piedāvā pilnu pakalpojumu kompleksu – labi aprīkotas semināru telpas, kafijas pauzes, ēdināšana un naktsmītnes.

Nereti kāzinieki ierodas Mežotnē pēc laulību ceremonijas, apskata pili,izstaigā dārzu, izdejo pirmo valsi un iedzer šampanieti, jo pils liek justies īpaši un kāzas ir viens no mūsu dzīves pašiem īpašākajiem notikumiem. Kāzas Mežotnē ir īpašs stāsts – neaizmirstamas kāzu ceremonijas, to skaitā laulības un banketi, ko klāj pils restorāna saimnieces. Pils restorāns piedāvā lielisku maltīti,kas iederas pils noskaņā un harmonē ar lāpām ap pili, sveču gaismu, kamīnu sprakšķiem un salonmūziku.

Tā ir tikai viena no variācijām – tikpat labi šeit var riktīgi lustēties,

smieties, dzert, dziedāt un dejot – kā jau īstās latviešu kāzās parasts.

Neskatoties uz šā brīža ekonomisko situāciju un apkārt valdošo pesimismu,

pils darbinieku kolektīvs neļaujas sliktajām domām – kā vienmēr tas ir

draudzīgs un motivēts sniegt viesiem labāko. Var teikt, ka darbiniekiem Mežotnes pils ir kā otrās mājas, darbs ir sirdslieta, jo pārsvarā visi ir vietējie cilvēki, kas ik dienu bijuši blakus šai graciozajai celtnei ar sarežģīto vēsturi.