Izglītība Turībā būtiski uzlabo konkurenci darba tirgū

Kaut arī laiku pa laikam medijos izskan prognozes, ka studētgribētāju Latvijas augstskolās šogad būs mazāk, 17. jūlijā rītā, kad dokumentus no šovasar vidusskolu absolvējušajiem jauniešiem sāka pieņemt Biznesa augstskola Turība, čaklākie studētgribētāji rindā stājās jau divas stundas pirms paredzētā uzņemšanas sākuma laika.

Arī Biznesa augstskolas Turība Bauskas filiāles vadītāja Ilze Žabova apgalvo,

ka mācīties gribētāju netrūkst.Turklāt jau vairākus gadus novērota tendence – jaunieši tūlīt pēc vidusskolas beigšanas vēlas iegūt augstāko izglītību savā pilsētā, nepilna laika neklātienes studijās, kas ir viegli savienojamas

ar darbu un ir ekonomiski izdevīgākas nekā studijas Rīgā. Piemēram,pirmā līmeņa augstākās izglītības studiju gada maksa Bauskā ir 670 latu, bet Rīgā

– 970 latu. Starpība ir ievērojama! Tajā pašā laikā mācību process un kvalitāte ir vienāda gan filiālēs, gan Rīgā. «Turība ir Turība visur – ar vienādu attieksmi un vienādām prasībām,» uzsver Bauskas filiāles vadītāja.

Šogad Bauskā ir iespēja sākt studēt jau četrās mācību programmās. Jau labi zināmās finanšu un grāmatvedības un tiesību zinātņu programmas šogad papildina divas akreditētas programmas: Mārketings un tirdzniecība un Sabiedriskās attiecības. Tās ir profesijas, kas Latvijas darba tirgū ir pieprasītas, un vēl joprojām profesionāļu šajā nišā pietrūkst. Ilze Žabova uzskata, ka iegūtā pirmā līmeņa augstākā izglītība ir tikai pirmais solis cilvēka attīstībā – ir jāmācās tālāk, un Turība piedāvā loģisku tālāko attīstības ceļu: profesionālā bakalaura grāda iegūšanu, maģistrantūru un arī doktorantūru.

Turklāt, absolvējot 1. līmeņa programmu Bauskas filiālē, students var

turpināt mācības līdzīgā bakalaura programmā jau trešajā kursā Rīgā.

Vaicāta par ekonomisko situāciju un tās ietekmi uz studentu skaitu, filiāles vadītāja teic: «No manas filiāles neviens nav aizgājis tāpēc, ka nevar samaksāt par mācībām. Ja padomā, tad vienmēr var atrast risinājumu!

Mēs pat piedāvājam mācību maksu maksāt par tekošo mēnesi, lai cilvēki

savu finanšu plūsmu varētu optimāli sakārtot.» Vai tu jau iesniedzi dokumentus augstskolā?!

Latvijā

Pagājušajā nedēļā uzzinājām, ar ko vainagojušās diskusijas par nodokļu reformu. Iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes augs, taču pieaugs arī neapliekamais minimums un minimālā alga. Izmaiņas skars arī pensiju otro līmeni, bet galīgais lēmums vēl jāpieņem valdībai un Saeimai. “Kantar TNS” aptaujā TV3 raidījumā "900 sekundes" noskaidrots sabiedrības viedoklis par valdības darbu pie nodokļu reformas.

Svarīgākais