Ādažu vēlēšanu iecirknī balsos apmēram 600 karavīru un zemessargu

11.Saeimas vēlēšanās Ādažu vēlēšanu iecirknī ieradīsies daudz zemessargu un karavīru, brīdinājusi Zemessardzes pārstāve Kristiāna Štrāle.

Plānots, ka Ādažu iecirknī rīta pusē – laika posmā līdz aptuveni plkst.12 – vēlēt ieradīsies līdz 600 karavīru un zemessargu. Daļa mācību dalībnieku dosies vēlēt arī uz Carnikavas vēlēšanu iecirkni.

Zemessardze atvainojusies par neērtībām, kas var rasties iedzīvotājiem saistībā ar palielinātu vēlēšanu dalībnieku skaitu šajos iecirkņos.

Štrāle paskaidroja, ka Ādažu poligonā šajās dienās notiek Zemessardzes lauka taktiskās mācības "Kadagas akacis 2011", kurās piedalīsies aptuveni 600 zemessargu un vairāk nekā 100 karavīru no Zemessardzes vienībām, Sauszemes spēkiem, Gaisa spēku Aviācijas bāzes un Speciālo uzdevumu vienības.

"Kadagas akacis 2011" ir lielākās 3.Zemessardzes novada (3.ZSN) mācības šogad. Tās tiek organizētas, lai trenētu dalībniekus aizsardzības un aizkavēšanas operāciju plānošanā un izpildē, kā arī objektu izlūkošanā.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais