Lembergu atkārtoti ievēl par Ventspils mēru

© Edgars Kulmanis

Ventspils pašvaldības vadības grožus arī turpmāk turēs ilggadējais pilsētas mērs Aivars Lembergs. Viņš šajā amatā vakar ievēlēts atkārtoti.

Ventspils domes jaunā sasaukuma pirmajā sēdē domes priekšsēdētāja amatam tika izvirzīti divi kandidāti. Tostarp valdošā partija Latvijai un Ventspilij izvirzīja Aivaru Lembergu, norādot, ka viņam vēlētāji bija ievilkuši visvairāk plusus – vairāk nekā četrus tūkstošus – tas nozīmē, ka tā pēc būtības bijusi vēlētāju izvēle. A. Lembergs pilsētas domi vada jau teju 25 gadus un šajā laikā personīgi ir piedalījies visu lielo projektu īstenošanā Ventspilī. Viņa ieguldīto darbu var novērtēt ikviens. To augsti novērtē gan vietējie iedzīvotāji, jo atbilstoši pēdējam pētījumam, 97% ventspilnieku pašvaldības darbu novērtējuši pozitīvi. To novērtē pilsētas viesi, kuri arvien kuplākā skaitā apmeklē Ventspili. Tāpat Ventspils pašvaldība ir atzīta par Eiropas gada pašvaldību.

Savukārt Reģionu alianses un Reformu partijas apvienotā saraksta deputāts izvirzīja līdzšinējo Lemberga vietnieku Jāni Vītoliņu, kurš arī domē ievēlēts no partijas Latvijai un Ventspilij. J. Vītoliņš gan nekavējoties savu kandidatūru pats atsauca, tādēļ balsojums notika tikai par A. Lembergu. Par viņu nobalsoja deviņi no sēdē sanākušajiem 12 deputātiem, divi bija pret, viens – atturējās.

Uzreiz pēc ievēlēšanas A. Lembergs Neatkarīgajai atzina: lai arī viņš ievēlēšanu mēra amatā nepiedzīvo pirmo reizi, turklāt partijas valde par to lēma jau pirms vēlēšanām, tomēr emocionāls pacēlums tāpat ir liels. «Es vērtēju, ka tā ir ļoti, ļoti liela atbildība. Un vienmēr jau ir tās iekšējas šaubas, vai varēšu tikt galā labāk, jo visu laiku ir jātiecas uz labākiem rezultātiem,» sacīja A. Lembergs.

Par pilsētas mēra vietniekiem apstiprināti Guntis Blumbergs, Jānis Vītoliņš un Didzis Ošenieks, kuri šajos amatos bija arī iepriekšējā sasaukumā.

Latvijā

Latvijā patēriņa cenas šogad septembrī salīdzinājumā ar augustu pieauga par 0,3%, bet gada laikā - šogad septembrī salīdzinājumā ar 2023.gada septembri - palielinājās par 1,4%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.