Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Super Bebris - sertificēta produkcija un zinošs kolektīvs

«Celtniecības apjomi individuālajā sektorā Latvijā diez vai tuvākā nākotnē būs tik apjomīgi kā pirmskrīzes laikā,» uzsver SIA Super Bebris vadītājs Ivars Lapiņš.

 Taču tādēļ uzņēmums ir apņēmības pilns paplašināt un pilnveidot savu redzējumu eksporta virzienā, kur jau šobrīd ir gana augstu novērtēts. Kā uzņēmuma un tā ražojumu kvalitātes zīmes kalpo starptautiski atzīti sertifikāti.

SIA Super Bebris, kas tirgū darbojas kopš 2001. gada, šobrīd ražo divu veidu produkciju: pirmkārt, līmētās koka konstrukcijas (var salīmēt, ko vien klients vēlas – sākot no nelielām līmētām detaļām līdz specifiskām nesošām būvkonstrukcijām). Līmētās koka būvdetaļas tiek ražotas pamatā no egles, ko raksturo vienlaikus stiprība, elastība un augsta izturība. Turklāt tās ir ekoloģiski tīras, vieglas, ar labu siltumizolāciju, kas slāpē trokšņus un vibrācijas, ir izturīgas pret agresīvu vielu iedarbību, šķīdumiem un turklāt ir viegli apstrādājamas. Ne mazāk nozīmīga ir arī šādu līmēta koka būvdetaļu iekļaušana ēku mikroklimata un dizaina faktoru nodrošināšanai. Ēkās izmantotā koksne labvēlīgi iedarbojas uz elpceļiem, uzlabo pašsajūtu, mazina stresu, kā arī efektīvi regulē gaisa mitrumu telpās. Otrkārt, Super Bebris ir specializējies saliekamo koka karkasa paneļu māju ražošanā. Tās droši var dēvēt par vieglām būvniecības sistēmām, kas veidotas no saliekamiem paneļiem. Nav aizmirsta arī līmētā koka frēzbaļķu māju ražošana, kaut pieprasījums pēdējos gados ir mazinājies, jo šāda produkta cena ir augsta.

Mobilās mājas

Šogad uzņēmums sācis jauna produkcijas veida ražošanu: nelielas pārvietojamās mājas, kas aprīkotas ar visu nepieciešamo, mēbeles ieskaitot. Nesen apdrošināšanas kompānijai BTA izveidots ērts mobilais ofiss, kas novietots iepretim CSDD Rīgā, Bauskas ielā. Mazajam apdrošinātāju ofisam ir pieslēgta tikai pilsētas elektroapgāde. Apkuri nodrošina «gaiss/gaiss» siltumsūknis, savukārt kanalizācija un ūdens apgāde ir autonomas.

«Mobilajā ofisā ir viss nepieciešamais uzņēmuma darbinieku un apmeklētāju ērtībām, uzstādīšanu veicām nepilnās divās dienās. Būve gan nav fundamentāla, to nevar dēvēt par nekustamo īpašumu un reģistrēt zemesgrāmatā,» norāda I. Lapiņš.

Pasūtījumi no ārvalstīm

Uzņēmuma ražojumus atzinīgi novērtējuši ne tikai vietējie pasūtītāji, bet arī pircēji ārpus Latvijas robežām. Runājot par eksporta iespējām, šobrīd uzņēmums nopietni strādā Skandināvijas tirgu virzienā. «Piemēram, viens no šā gada veikumiem bija divu objektu izveide Norvēģijā. Montāžas procesā bija nepieciešams iesaistīt helikopteru, jo apbūves zeme atrodas Nēsodenē, kalnainā vietā, un tai bija sarežģīti piekļūt pat ar vieglo auto. Jāteic, ka ārvalstu klienti ir ļoti prasīgi, nekādas atlaides netiek dotas, līdzās kvalitātei pircēji vēlas arī sapratīgu cenu un garantijas. Lai arī cik pārtikusi būtu valsts, nauda tiek tērēta pārdomāti,» teic I. Lapiņš. Pēc somu uzņēmuma pasūtījuma ir izstrādāts dārza mājas projekts un Somijā uzstādīta paraugmāja. Patlaban uzņēmums strādā pie tālākas projekta attīstības.

Saliekamās būves

Arvien lielāku praktisku cilvēku interesi izraisa piedāvājums, kur neliela izmēra būvi, dārza mājiņu, pirtiņu vai lapeni pircējs kopā ar draugiem var salikt pats kā konstruktoru. Nav nepieciešama speciālu instrumentu lietošana, komplektam pievienota pārskatāma salikšanas instrukcija. Klienti ir apmierināti ar detaļu augsto izgatavošanas precizitāti un nevainojamo izmēru atbilstību. Super Bebris ir izveidojis speciālu piedāvājumu pirtij un citiem produktiem no frēzbaļķiem, kurus tirgo galvenokārt partnera SIA NEO interneta veikalā www.neomajas.lv. Veiksmīga sadarbība starp Super Bebris un NEO darbiniekiem ļauj ātrāk un elastīgāk pielāgoties mainīgajām tirgus prasībām un rast aktuālus risinājumus klientu vēlmēm.

Svarīgie sertifikāti

SIA Super Bebris ir būtiski radīt augstvērtīgu produktu, uzņēmuma pieredzējušā un profesionālā kolektīva atbildīgā attieksme pret veicamo darbu ir noteicošais faktors, ka MPA Stuttgart OttoGrafInstitut ir izsniedzis sertifikātus, kuri apliecina Super Bebra ražoto līmēto būvdetaļu atbilstību GL 24 izturības klasei un standartam DIN EN 14080, kā arī dod tiesības marķēt šos būvizstrādājumus ar CE atbilstības zīmi. «Šo zīmi augstu novērtē mūsu industriālie klienti, jo tas ir garants, ka pasūtītāji saņem kvalitatīvu, Eiropas prasībām atbilstošu izstrādājumu. Piemēram, ja lauksaimnieks vēlas apgūt Eiropas fondu līdzekļus, lai būvētu fermu, kurā izmantotas nesošās koka konstrukcijas, fondu piešķīrēji pieprasa, lai konstrukciju ražotājs būtu sertificēts, un mēs tādi esam. Ja nemaldos, vienīgie Latvijā,» uzsver I. Lapiņš. Tāpat Super Bebris kontā ir arī starptautisks saudzīgas mežsaimniecības sertifikāts FSC, zīme, kas atrodama uz koksnes produktiem no saudzīgi apsaimniekota meža. «Šo sertifikātu augstu vērtē ASV,» piebilst I. Lapiņš. Tieši šajā valstī tuvākajā nākotnē uzņēmums plāno uzbūvēt vēl vienu dzīvojamo māju. I. Lapiņš neslēpj gandarījumu, ka šomēnes uzņēmums saņēma vēl divus kvalitatīva darba apliecinājumus: kvalitātes vadības sistēmas sertifikātu ISO 9001:2009 un vides vadības sistēmas sertifikātu ISO 14001:2005 par darba vides atbilstību noteiktiem standartiem. Ar tuvāku informāciju par uzņēmuma produkciju var iepazīties mājaslapā www.bebris.lv.