Gulbenes novada jauniešu centrs Bāze – multifunkcionāls centrs

2012. gada septembris jauniešu centram Bāze saistās ne vien ar sesto gadadienu, bet arī ar statusa maiņu. Līdz ar Latvijas – Šveices sadarbības programmas projekta Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazattīstītos reģionos aktivitātes Multifunkcionālu jaunatnes iniciatīvu centru izveide apakšprojekta Jauniešu iniciatīva ilgtspējīgai attīstībai realizāciju tas tiek izveidots kā multifunkcionāls centrs.

Projekta realizācija aizsākās 2011. gada jūnijā. Tā gaitā visai ēkai ir nomainīti logi un elektroinstalācijas, izveidota ventilācijas sistēma un iekārtota hosteļa tipa istaba ar sešām guļvietām, pielāgojot labierīcības ar dušas vietu. Tāpat ir iegādāts arī nepieciešamais inventārs un aprīkojums jauniešu sporta un brīvā laika, mūzikas, multimediju un citu aktivitāšu organizēšanai.

Visu projektā iegādāto inventāru jaunieši var izmantot bez maksas. Inventāra izmantošana ārpus jauniešu centra telpām ir iespējama, noslēdzot vienošanos par tā saudzīgu izmantošanu.

Ar septembri jauniešiem tiks piedāvātas vairākas apmācību iespējas: jauno dīdžeju apmācība, bungu un ģitārspēle, video filmēšanas un montēšanas nodarbības. Tāpat turpināsies arī hiphopa deju nodarbības bērniem un jauniešiem, kā arī no jauna klāt nāks stila un imidža apmācības.

Piektdien, 7. septembrī, plkst. 13 ikviens interesents ir aicināts uz atklāšanas pasākumu, tādējādi iepazīstot jaunizveidoto vidi un uzzinot par sevis pilnveidošanās iespējām.

Apakšprojektu finansē Šveices Konfederācija un Latvijas Republika no Latvijas un Šveices sadarbības programmas līdzekļiem paplašinātajai Eiropas Savienībai.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais